середа, 28 листопада 2012 06:45

"Ювентус" програв "Мілану" через помилку арбітра

Італійський "Ювентус" програв другий матч у національному чемпіонаті. Суперник донецького "Шахтаря" поступився на виїзді "Мілану" — 0:1. Туринці досі лідирують у чемпіонаті Італії, але тепер випереджають найближчого конкурента не на 4, а на 2 очки.

У Мілані "Ювентус" провів найслабшу гру сезону. Насамперед винен у цьому тренерський штаб. За відсутності дискваліфікованого наставника Антоніо Конте — він повернеться на лаву запасних одразу після матчу проти "Шахтаря" — діями гостей керував Анджело Алессіо. Начисто провалений туринцями перший тайм можна пояснити: "Мілан", мотивований президентом Сільвіо Берлусконі, винятково налаштувався на гру після численних минулих поразок. "Ювентус" не зміг переорієнтуватися на справи в чемпіонаті після впевненої перемоги над "Челсі" у Лізі чемпіонів. Алессіо виявився не здатним внести корективи по ходу гри — насамперед провів невдалі заміни. Команда грала передбачувано і поступилася на флангах, які дуже важливі у схемі гри туринського клубу — 1-3-5-2. Наприкінці матчу гості перейшли на 1-4-3-1-2, висунувши Пірло на позицію "під нападаючими", але на якість гри це не вплинуло.

"Ювентус" програв тактично та у єдиноборствах. Але "Мілан" переміг завдяки суддівський помилці, бо єдиний гол провів із пенальті — суддя угледів неіснуючу гру рукою правофлангового гостей Мауріціо Ісли.

Лондонський "Челсі" — опонент "Ювентуса" та "Шахтаря".

Заочний, бо клубний чемпіон Європи уже не може вплинути на підсумкове розташування команд у групі "А" і цілком може припинити боротьбу за трофей після групового турніру. Наприкінці минулого тижня "Челсі" очолив іспанський фахівець Рафаель Бенітес, який підписав контракт до кінця сезону. Його попередник Роберто Ді Маттео отримав 2 млн фунтів компенсації від власника клубу Романа Абрамовича. Той керує лондонцями дев'ять років і встиг змінити дев'ятьох тренерів, витративши 86 млн фунтів на виплату компенсації фахівцям і запрошення португальця Віллаша-Боаша, якого бізнесмен купив торік у португальського "Порту".

Бенітес дебютував домашнім матчем проти "Манчестер Сіті". Особливих тактичних новацій іспанець не виявив: хіба що в центрі оборони грав дует Давид Луїш — Іванович, а справа вийшов співвітчизник тренера Аспілікуєта. Зрозуміло, що Бенітес виставив у стартовому складі форварда Торреса — свого давнього улюбленця, з яким працював ще у "Ліверпулі". Відіграв нападаючий старанно, однак часто помилявся.

Цікавим було перетасування трійки атакувальних півзахисників під час другого тайму: Оскар став діяти зліва, Мата — справа, Азар — у центрі. Очевидної переваги "Челсі" це не дало: суперник упродовж матчу діяв гостріше, але не настільки, щоби перемогти. Підсумкові 0:0 були логічні — поєдинок вийшов не дуже яскравий та дещо сумбурний. Зате Бенітес укотре показав, що може організувати гру команди.

"Челсі" став четвертим у поточній турнірній таблиці, відстаючи від лідера — "Манчестер Юнайтед" — на 5 очок. "Сіті" йде другим, поступаючись землякам одним пунктом.

Зараз ви читаєте новину «"Ювентус" програв "Мілану" через помилку арбітра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути