вівторок, 16 серпня 2016 06:33

Українські фехтувальниці здобули "срібло" Олімпіади

Автор: ФОТО: REUTERS
  Українська фехтувальниця Ольга Харлан радіє перемозі над Італією у півфінальному матчі командного турніру шаблісток на Олімпіаді-2016. Наші перемогли 45:42, поступаючись по ходу зустрічі вісьмома балами
Українська фехтувальниця Ольга Харлан радіє перемозі над Італією у півфінальному матчі командного турніру шаблісток на Олімпіаді-2016. Наші перемогли 45:42, поступаючись по ходу зустрічі вісьмома балами

— Очевидно, дівчатам перешкодив страх, що програють. До Олімпіади в нинішньому сезоні ми тричі фехтували проти росіянок і двічі їх перемогли, — каже 33-річна Анна Савчик, редактор відділу олімпійських видів спорту газети "Спорт-Экспресс в Украине".

У фіналі наші програли Росії

У ніч проти неділі збірна України з фехтування виборола срібні нагороди Олімпіади у змаганні шаблісток. У вирішальному матчі поступилися команді Росії — 30:45. Виступали 24-річні Ольга Харлан та Олена Кравацька, Аліна Комащук, 23 роки, й Олена Вороніна, 26 років.

— Дівчата до Олімпіади вигравали етапи Кубка світу, Європейські ігри, — продовжує Анна. — Занадто великий тиск на них був. Вісім років тому ми виграли Олімпійські ігри в Пекіні. Тоді приїхала команда, якій нічого було втрачати. Тепер із того складу залишилася тільки Харлан. Я не нарікала б на суддівство у фінальному матчі (російський олігарх Алішер Усманов — президент федерації фехтування. — ГПУ). Наші справді були слабші за росіянок.

У півфіналі українки обіграли Італію — 45:42, поступаючись під час зустрічі вісьмома пунктами. А ще раніше перемогли кореянок.

Після виступу фехтувальниць ми розраховували на призові місця в турнірі шпажистів. Вони перемогли Росію у чвертьфіналі, але потім поступилися Італії. А в матчі за третє місце програли угорцям — 37:39.

— Перед вирішальним поєдинком поступалися п'ятьма очками. У зустрічі з угорцями, які мають захисну манеру ведення бою, цього забагато, — пояснює Савчик. — Тому особливих сподівань, що зуміємо витягти цей бій, не було. Зробили таку спробу, поступалися очком, проте обійти суперника не зуміли.

"Срібло" фехтувальниць стало четвертою нагородою України на Олімпійських іграх після дня змагань у неділю, 14 серпня.

Тепер у нас три "срібла" та "бронза". У загальнокомандному заліку збірна України посідає 48‑ме місце.

Невдало на коні виступив гімнаст Олег Верняєв. Срібний призер Олімпіади в багатоборстві зірвав свій виступ — стрибнув зі снаряда. Посів останнє, восьме, місце у фінальній частині.

Сьому золоту нагороду на Олімпіадах здобув спринтер з Ямайки Усейн Болт, 30 років. Він найшвидше пробіг 100 м — 9,81 і випередив головного конкурента Джастіна Гетліна зі США на 0,08 сек.

23 золоті олімпійські нагороди має американський плавець Майкл Фелпс. На Іграх-2016 став п'ятиразовим переможцем, ще раз здобув "срібло". Загалом має 28 олімпійських нагород. Він оголосив про завершення кар'єри.

Зараз ви читаєте новину «Українські фехтувальниці здобули "срібло" Олімпіади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути