вівторок, 05 липня 2016 07:45

Уельс потрапив до четвірки найкращих команд Європи

Автор: REUTERS
  Кріс Коулмен став головним тренером збірної Вельсу у січні 2012 року. Кілька місяців тому, у березні, привіз свою команду до Києва на товариський матч проти України. Наші виграли — 1:0
Кріс Коулмен став головним тренером збірної Вельсу у січні 2012 року. Кілька місяців тому, у березні, привіз свою команду до Києва на товариський матч проти України. Наші виграли — 1:0

6 липня на Євро-2016 стартують півфінальні матчі. Найбільша несподіванка — до четвірки найсильніших команд континенту пробилася збірна Уельсу. Вона вперше бере участь у фінальній частині першості Європи.

У груповому турнірі підопічні 46-річного тренера Кріса Коулмена посіли перше місце, випередивши Англію, Словаччину та Росію. У матчі 1/8 фіналу обіграли Північну Ірландію — 1:0. А в чвертьфіналі перемогли створену з індивідуально сильних гравців збірну Бельгії — 3:1. Суперник контролював хід гри стартові 15 хв. і забив м'яч. Але далі команда Коулмена перехопила ініціативу й відповіла тричі.

— На користь Уельсу зіграли два фактори, — каже тренер Олег Федорчук, 55 років. — Перший: сітка турніру, завдяки чому вдалося уникнути зустрічей з Іспанією, Італією, Німеччиною та Францією. Другий: високий рівень британського футболу. Провалилася тільки Англія, бо має занадто багато нестабільної молоді. Решта — обидві Ірландії та Уельс — виступили вище свого звичайного рівня. Якби була Шотландія, то теж могла вийти з групи. Нині британський футбол на підйомі. Гравців не налякаєш високим темпом, вони звичні до боротьби на кожному кроці.

На команду вміло грає суперзірка Гарет Бейл. У футболістів хороша тактична підготовка. Коулмен застосовує схему 1–5–2–3, яка перетворюєть­ся по ходу матчу на 1–5–3–2 завдяки умілій позиційній грі ­Аарона Ремзі. Але півфінальний матч проти Португалії він пропустить.

Головним серед чвертьфінальних визначали поєдинок Німеччини та Італії.

Тренер німців Йоахім Льов уперше на турнірі зіграв із трьома центральними захисниками. Це була відповідь на аналогічну схему суперника, щоб не дати йому перевагу на флангах. Загалом тактика спрацювала. Німеччина відкрила рахунок, мала забивати ще. Італія врятувалася в основний час завдяки нелогічному за розвитком епізоду пенальті. Зате потім показала кращу фізичну готовність і могла вирвати перемогу в основний час. Все вирішилося в серії пенальті.

У півфіналі німці зіграють із Францією без дискваліфікованого захисника Гуммельса. Травмовані півоборонці Швайн­штайгер та Хедіра, нападаючий Гомес. Це дає перевагу господарям турніру, які прогресують по його ходу. У 1/4 фіналу збірна Франції не мала проблем з Ісландією. Господарі переграли суперника в повітрі й скористалися повільністю його центральних захисників.

Удруге поспіль на Євро дійшла до півфіналу Португалія. В основний час команда Криштіану Роналду не виграла жодного матчу. Три нічиї під час групового турніру. В 1/8 фіналу здолали хорватів у додатковий час, а далі перемогли Польщу в серії післяматчевих пенальті.

Футбол. Євро-2016. 1/4 фіналу

Польща — Португалія — 1:1. Пенальті — 3:5

Бельгія — Вельс — 1:3

Німеччина — Італія — 1:1. Пенальті — 6:5

Франція — Ісландія — 5:2

1/2 фіналу

6 липня, середа

Португалія — Вельс

7 липня, четвер

Франція — Німеччина

Матчі розпочинатимуться о 22:00 за київським часом. Телетрансляції — ТРК "Україна", текстові — gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Уельс потрапив до четвірки найкращих команд Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути