середа, 28 жовтня 2009 18:08

"У мене буде шанс перемогти Мерлені"

Автор: фото з сайту www.kommersant.ua
  Людмила Балушка: ”Подобається боротися проти невідомих суперниць”
Людмила Балушка: ”Подобається боротися проти невідомих суперниць”

На чемпіонаті світу з боротьби в данському Гернінґу збірна України виграла п"ять бронзових медалей. Одну з них здобула 24-річна Людмила Балушка, яка повернулася в спорт після травми. Кореспондент "ГПУ" зателефонував львів"янці — чемпіонці світу та Європи серед юніорів.

У Гернінґу ви програли тільки своїй колишній співвітчизниці, тепер громадянці Азербайджану Марії Стадник. Вважаєте, її зараз можна перемогти?

— Японка Макіко Сакамото у фіналі "Золотого призу" в липні показала, що можна. Та й у мене у півфіналі чемпіонату світу шанси перемогти теж були. Два рази могла покласти Марію на лопатки, але трохи не дотиснула.

Стадник пройшла зі збірною України три тренувальні збори напередодні першості світу.

— Це позитивний момент: суперник постійно перебуває поруч, ти бачиш, наскільки він готовий, добре знаєш його можливості.

На зборах ви ставали в спаринги проти Стадник?

— Рідко.

Я не намагаюся заробляти очки, а концентруюся на захопленнях

У сутичці за "бронзу" на чемпіонаті світу ви боролися з іще однією колишньою українкою, рідною сестрою срібного призера Олімпіади-2008 Андрія Стадника, Яною, яка тепер представляє Велику Британію.

— Своїм завжди протистояти складніше. Мені більше подобається виходити на килим проти суперниць, яких я не знаю і ніколи не бачила. Хоча Яну я теж поклала на лопатки, але сутичка вийшла непростою.

Марія та Яна Стадник виїхали за кордон тому, що не бачили перспектив у боротьбі з Іриною Мерлені. І справді, навіть зараз тренерський штаб збірної продовжує заявляти, що Мерлені є першим номером команди. Це на вас не тисне?

— Я про це не замислююся. Хто сильніший — я чи Іра, — вирішиться виключно на килимі. Раніше, коли була зовсім юною, я Мерлені програвала. Тепер же, коли ми боролися під час тренувань, я виглядала цілком гідно. Тому, думаю, в мене буде шанс виграти в Іри в офіційних зустрічах.

Три з чотирьох переможних сутичок на чемпіонаті світу ви виграли начисто — на захопленнях. Можна сказати, що такий ваш стиль боротьби?

— Певною мірою так. Я не намагаюся заробляти очки, а концентруюся на захопленнях. Тому виходить виконувати багато кидків. А так легше виграти поєдинок чисто.

Окрім Стадник, на чемпіонаті світу не було жодної олімпійської призерки. Олімпійська чемпіонка Керролл Х"юн із Канади, володарка "срібла" Ігор у Пекіні Кіхару Іко з Японії, як і Мерлені, зараз відпочивають. Якби вони виступали у Гернінґу, п"єдестал міг бути іншим?

— Борчині, котрі здобули медалі теперішнього чемпіонату, дійсно найсильніші в світі. Не було Мерлені, була я. Японію замість Іко представляла не менш сильна спортсменка Сакамото. Хіба що Х"юн могла втрутитися в боротьбу за медалі. Але вона теж програла в лютому на Кубку світу ще одній японці Фуюко Мімурі та посіла лише четверте місце. А я тоді виграла вагову категорію до 48 кілограмів.

Зараз ви читаєте новину «"У мене буде шанс перемогти Мерлені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути