пʼятниця, 27 квітня 2012 07:00

Тимощук має реальний шанс виграти Лігу чемпіонів

Автор: фото: REUTERS
  Форвард ”Баварії” Арієн Роббен забив єдиний гол свого клубу у Мадриді, реалізувавши пенальті. Роббен перейшов з ”Реала” до ”Баварії” влітку 2009 року за 25 мільйонів євро
Форвард ”Баварії” Арієн Роббен забив єдиний гол свого клубу у Мадриді, реалізувавши пенальті. Роббен перейшов з ”Реала” до ”Баварії” влітку 2009 року за 25 мільйонів євро

19 травня у фіналі Ліги чемпіонів зустрінуться німецька "Баварія" та англійський "Челсі". Ці команди обіграли в півфіналі фаворитів, іспанських грандів. "Баварія" пройшла "Реал", а "Челсі" — "Барселону".

Вирішальний поєдинок відбудеться в Мюнхені. Уперше в історії Ліги чемпіонів у ньому братиме участь безпосередній господар поля, "Баварія", яка і буде фаворитом матчу. Обидві команди зазнали кадрових втрат через дискваліфікації футболістів. За "Баварію" не зіграють захисники Давід Алаба та Холґер Бадштубер і півзахисник Луїс Ґуставо. Це підвищує шанси Анатолія Тимощука з'явитися на полі бодай по ходу зустрічі.

У "Челсі" не гратимуть захисники Джон Террі та Браніслав Іванович, гравці середньої лінії — Рамірес і Рауль Мейрелеш.

"ГПУ" вказує на основні причини успіху несподіваних для більшості фіналістів.

1. Утома іспанських команд після очного протистояння в чемпіонаті

Півфінальні поєдинки для "Реала" та "Барселони" розділила їхня зустріч у внутрішній першості. "Барселоні" взагалі важко було розподілити сили на фініш сезону, адже впродовж кількох років команда грає максимальну кількість матчів. Це призвело до фізичної втоми, втрати форми та кадрових проблем. Відсутність форварда Давіда Вільї "Барселона" компенсувати не змогла.

"Реал" виграв у "Барси" в суботу, але був вихолощеним психологічно. Їхнього емоційного заряду вистачило на старт повторної зустрічі проти "Баварії", але звичної компактності в діях середньої лінії Королівському клубу бракувало.

2. Майстерність Петера Чеха та потужність півзахисту "Баварії"

Петер Чех, голкіпер "Челсі", подолав спад у кар'єрі та вийшов на звичний для себе високий рівень майстерності. Його гра в обох поєдинках проти "Барселони" стала фундаментом перемоги англійців. Інколи буває так, що голкіпер діє на куражі, але нервово, на інстинктах. Чех у поєдинках із "Барсою" був взірцем зібраності та спокою.

"Баварія" зіграла два різні матчі в півфіналі. Упродовж першого — було враження, що німецький клуб за потенціалом значно поступається "Реалу". Мюнхенці діяли невибагливо, розраховуючи на флангових, Роббена та Рібері. Мадридський поєдинок довів, що "Баварія" значно додала в командних діях. Ритм гри "Баварії" визначали центральні півзахисники Тоні Кроос і Бастіан Швайнштайґер. Їхня гра дозволила "Баварії" захопити центр поля і "приховати" проблеми в центрі захисту.

3. Мотивація

Заздалегідь відданий "Барсі" та "Реалу" статус фіналістів турніру не пішов їм на користь. Клуби, яких називали найсильнішими у світі, так приготувалися вчергове з'ясувати, хто найкращий, що забули принаймні про дві речі. Перша: "Челсі" прагнув реваншуватися в "Барселони" за поразку трирічної давнини, коли іспанцям допоміг норвезький суддя та гол на останній хвилині. Друга: "Баварія" з усіх сил тягнулася до домашнього фіналу, і на відміну від "Реала", на час півфіналу усунулася від боротьби за перше місце в національному чемпіонаті.

Ліга чемпіонів. 1/2 фіналу

Повторні матчі

"Барселона" (Іспанія) — "Челсі" (Лондон, Англія) — 2:2 (перший матч — 0:1)

"Реал" (Мадрид, Іспанія) — "Баварія" (Мюнхен, Німеччина) — 2:1

(перший матч — 1:2).

Пенальті — 1:3

Фінал

19 травня — субота. Мюнхен (Німеччина), "Альянц-Арена"

"Баварія" — "Челсі"

 

Зараз ви читаєте новину «Тимощук має реальний шанс виграти Лігу чемпіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути