вівторок, 03 квітня 2012 06:30

"Таврія" подарувала гру "Дніпру"

У футбольній прем'єр-лізі відбулися матчі 25-го туру. "Динамо" та "Шахтар" перемогли та зберегли свої позиції. Натомість зону вильоту залишила столична "Оболонь" після виграшу у львівських "Карпат".

Для "ГПУ" події туру коментує заслужений тренер України 80-річний Анатолій Заяєв.

— На сьогодні в Україні немає команд, які можуть конкурувати з київським "Динамо" або донецьким "Шахтарем". Останнім часом тільки й чути про якусь третю силу, але її й близько не видно. Перемоги "Динамо" над "Чорноморцем" і "Шахтаря" у Полтаві над "Ворсклою" цілком закономірні.  Вважаю, доля золотих нагород має визначитися 7 квітня в Донецьку, де "Шахтар" зіграє з "Динамо". Якщо "гірники" не переможуть, київське "Динамо" вже ніхто не наздожене.

У матчі "Динамо" — "Чорноморець" арбітр міг показати жовту картку захиснику киян Євгенові Хачеріді, яка стала би для футболіста другою у матчі.

— Не розумію рішення судді. Там чиста картка (Хачеріді, впавши через зіткнення з нападаючим суперника Бурдужаном, намагався вдарити його ногою. — "ГПУ"). Така поведінка на полі неприпустима. І це кандидат до національної команди? Скільки можна його виховувати? Але це не тільки його проблема, а всього суддівського корпусу України. Ви подивіться, як судять у європейських чемпіонатах. Там за кожне слово арбітрові жорстоко карають.

Сімферопольська "Таврія" програла "Дніпру". Шанси кримчан на Лігу Європи 2012/13 утрачені?

— За своє життя я не отримав такого подарунка, як "Дніпро" у Сімферополі. "Таврія" подарувала гру своєму супернику. Не кажу, що "здала", — просто зіграла слабко. Перший пропущений м'яч коментувати важко. Це дитячі помилки, яким не місце на професійному рівні. Та й гол Боатенга теж був необов'язковий. Куди летів там голкіпер господарів, досі не можу збагнути. Однак вважаю, що в боротьбі за місце в єврокубках ще нічого не вирішене.

Як вам матч аутсайдерів "Оболонь" — "Карпати"?

— Шкода львів'ян. Не можу збагнути, що зараз коїться в команді. Вона припинила грати. Повірте, для мене Львів дорогий. У цьому місті я з "Таврією" став чемпіоном країни. Тому стежу за цією командою. Якби запросили, то я зараз сів би в літак і полетів би рятувати "Карпати". Зараз у Львові говорять, щоб через Кубок країни потрапити до Європи. Та яка Європа, коли надворі їм видніється перша ліга? Потрібно насамперед вирішувати питання в чемпіонаті.

Стосовно інших претендентів на виліт. Украй важко буде луганській "Зорі", незважаючи на те, що вона трохи відірвалася від своїх конкурентів. Не збагну, де вони можуть набрати потрібну кількість очок. Київська "Оболонь" навесні здивувала. Тепер їхнє становище не таке важке, як восени. Леонідові Буряку буде важко зберегти для "Олександрії" прописку в прем'єр-лізі. Останні поєдинки довели, що команда поки що не готова грати на такому рівні.

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Результати матчів 25-го туру

"Динамо" (Київ) — "Чорноморець" (Одеса) — 3:1

"Ворскла" (Полтава) — "Шахтар" (Донецьк) — 0:2

"Металург" (Донецьк) — "Волинь" (Луцьк) — 0:3

"Зоря" (Луганськ) — "Іллічівець" (Маріуполь) — 2:2

"Таврія" (Сімферополь) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 0:2

"Оболонь" (Київ) — "Карпати" (Львів) — 2:0

"Олександрія" (Олександрія) — "Арсенал" (Київ) — 1:2

"Металіст" (Харків) — "Кривбас" (Кривий Ріг) — 1:1.

26-й тур. 6 квітня (п'ятниця)

17.00 "Волинь" — "Ворскла" ("2+2")

19.00 "Арсенал" — "Оболонь" ("2+2")

7 квітня (субота)

16.00 "Шахтар" — "Динамо" ("Україна")

17.30 "Карпати" — "Металург" ("2+2")

19.00 "Чорноморець" — "Зоря" ("Футбол")

8 квітня (неділя)

15.30 "Іллічівець" — "Таврія" ("Футбол")

17.30 "Кривбас" — "Олександрія" ("2+2")

9 квітня (понеділок)

19.00 "Дніпро" — "Металіст" ("2+2").

 

Зараз ви читаєте новину «"Таврія" подарувала гру "Дніпру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути