пʼятниця, 22 липня 2011 00:15

Сьомін сам веде селекцію "Динамо"

26 липня київське "Динамо" стартує у третьому кваліфікаційному раунді Ліги чемпіонів. Перед командою стоїть завдання вийти до групового етапу турніру. Для його виконання керівництво клубу залучило влітку двох нігерійських футболістів — півзахисника Аруну Лукмана та нападаючого Брауна Ідеє.

Аруна — універсальний півзахисник, який однаковою мірою володіє атакувальними та оборонними навичками. Він допоміг "Динамо" здобути суперкубок України і став основним центральним півзахисником. Ідеє зіграв за київський клуб 45 хв. у поєдинку чемпіонату України в Олександрії. Забив два голи і віддав результативну передачу на Ярмоленка. Тож стартові поєдинки сезону довели успішність селекційної роботи київського "Динамо".

За часів тренерства Анатолія Дем'яненка її вів президент клубу Ігор Суркіс. 2007-го він із власної ініціативи підписав двох футболістів з чемпіонату Франції — Папе Діакате та Ісмаєля Бангура. Коли наставником віце-чемпіона України був Валерій Газзаєв, новачків залучали за рекомендацією скаутів, які давно працювали з тодішнім головним тренером "Динамо".

Юрій Сьомін потенційних новачків "веде" сам. "ГПУ" нагадує трійку найуспішніших трансферів тренера у "Динамо".

1. Огнен Вукоєвич (Хорватія), 28 років.

Улітку 2008-го прийшов із хорватського "Динамо" за 7 млн євро. Одразу став "залізним" гравцем основного складу, має цей статус і дотепер.

2. Роман Єрьоменко (Фінляндія), 24 роки.

Прийшов одночасно з Вукоєвичем. Сьомін запросив футболіста з італійського "Удінезе". Рік той грав на правах оренди, потім його трансфер викупили за 5 млн євро. Починав як правий півзахисник, Газзаєв ставив його справа в обороні. Зараз склав пару з Вукоєвичем у центрі поля. Володіє сильним ударом і розрахованим пасом.

3. Бетао (Бразилія), 28 років.

Три роки тому за центрального захисника заплатили "Сантосу" 2 млн євро. У доцільності трансферу сумнівалися експерти, але від Бетао була користь. Сьомін ставив футболіста на правий фланг захисту. Не надто активний в атаці, зате надійний на своїй половині поля. Універсал: в обороні грав на будь-якій позиції. Тепер випав зі стартового складу, але завжди готовий підмінити основних гравців.

Зараз ви читаєте новину «Сьомін сам веде селекцію "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути