четвер, 05 травня 2016 00:55

"Севілья" має відсотків 60 на загальний успіх

Автор: REUTERS
  Півзахисник ”­Шахтаря” Віктор Коваленко проти польського опорника ”Севільї” Гжегоша Крихов’яка (№4)
Півзахисник ”­Шахтаря” Віктор Коваленко проти польського опорника ”Севільї” Гжегоша Крихов’яка (№4)

— Я не став би говорити про велику перевагу іспанців перед повторним матчем, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 55 років. — "Севілья" — дуже неврівноважена команда. Грає нервово. Схожа на свого тренера. Може обіграти "Барселону" й "Реал", а може "поплисти", як наприкінці першого тайму з "Шахтарем" чи в повторному чвертьфіналі проти земляків з "Атлетіка" ("Севілья" після перемоги в першому поєдинку — 2:1 із таким же рахунком програла домашній і пройшла далі після серії пенальті. — ГПУ). Перевага іспанців — 60 на 40 відсотків.

5 травня "Севілья" та "Шахтар" проведуть другий матч 1/2 фіналу Ліги Європи. Перший відбувся тиждень тому у Львові. Переможця не було — 2:2. "Шахтар" виграв перший тайм, але пропустив другий гол після перерви.

— У тому, що "Шахтар" здав у другому таймі, провина гірників лише опосередкована, — вважає експерт. — Донеччани в матчах чемпіонату України не звикли грати в напруженні всі 90 хвилин. Команда механічно час від часу розслабляється. Бо немає конкуренції.

Після львівського поєдинку головний тренер "Шахтаря" Мірча Луческу жалкував за змарнованими нагодами в першому таймі. За його словами, господарі тоді могли забити не два, а п'ять м'ячів.

— Тренеру завжди здається, що його команда має реалізовувати всі голеві моменти, — коментує Олег Федорчук. — Однак на практиці виявляється, що використовують один момент із трьох, забивають один м'яч із п'яти ударів. Та навіть якщо погодитися з логікою румунського фахівця, то з яким рахунком на користь "Севільї" мав закінчитися другий тайм? Результат поєдинку закономірний. Однак здаватися зарано. "Шахтар" дуже добре грає на виїзді. Підтвердження — матч проти "Шальке" (1/16 фіналу, донецький клуб виграв на виїзді — 3:0. — ГПУ). Можна навести інший приклад. Київське "Динамо" минулої осені заледве звело до нічиєї, 2:2, гру проти "Порту". Натомість на виїзді легко переграли португальців — 2:0. Сподіваюся, що "Шахтар" продовжить цю традицію. Бувають легкі ­фінали, а півфінали — ніколи.

У Севільї зможе зіграти капітан "Шахтаря" Даріо Срна.

Він отримав попередження в першій півфінальній грі, але всі попередні картки, отримані в єврокубках, були скасовані.

Очевидно, вийде сьогодні на поле в стартовому складі "Севільї" український футболіст Євген Коноплянка. У Львові він відіграв майже 60 хвилин. Виглядав непереконливо. Проте гравець, що його замінив, данець Крон-Делі, зазнав на "Арені Львів" важкої травми — зламав ногу. В іншого флангового гравця іспанців Хосе-Антоніо Реєса — запалення апендикса. Тренеру команди Унаї Емері нічого не залишатиметься, як випустити на поле Коноплянку.

Футбол. Ліга Європи 2015/16. 1/2 фіналу. Перші матчі

28 квітня, четвер

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Севілья", Іспанія — 2:2 (2:1)

Львів. Стадіон "Арена Львів". 34 267 глядачів, розрахований на 34 915. +9°C.

Суддя: Шимон Марчиняк, Польща

"Шахтар": П'ятов, Срна-к, Кучер, Ракицький, Ісмаїлі — Степаненко, Малишев — Тайсон (Нем, 90+1), Коваленко, Марлос (Бернард, 90+2) — Феррейра (Едуардо, 90+1). Тренер: Мірча Луческу, Румунія

"Севілья": Сорія — Маріано, Рамі, Каррісо, Ескудеро — Н'Зонзі, Крихов'як — Коноплянка (Крон Делі, 59, Коке, 72), Банега, Вітоло — Гамейро. Тренер: Унаї Емері

Голи: Вітоло, 6, Марлос, 23, Степаненко, 36, Гамейро, 82, із пенальті

Попередження: Ескудеро, 27, Каррісо, 40, Крихов'як, 47, Малишев, 89, Срна, 90+6

"Вільярреал", Іспанія — "Ліверпуль", Англія — 1:0

Повторні матчі

5 травня, четвер

"Севілья" — "Шахтар"

22:05 за київським часом. Севілья. Стадіон "Рамон Санчес Пісхуан", розрахований на 42 500 глядачів.

ТБ: "Україна", "Футбол 1"

Текстова трансляція:

gazeta.ua

Шанси на вихід до півфіналу: 65% — 35%

"Ліверпуль" — "Вільярреал" ТБ: "Футбол 2"

Зараз ви читаєте новину «"Севілья" має відсотків 60 на загальний успіх». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути