пʼятниця, 30 вересня 2016 05:10

Шевченко змушений викликати Коноплянку

26-річний Євген Коноплянка, півзахисник збірної України з футболу, місяць тому перейшов з іспанської "Севільї" до німецького "Шальке". У першій грі за новий клуб вийшов у стартовому складі проти "Баварії". Відіграв 55 хв. У двох наступних поєдинках Коноплянка з'являвся на полі під час гри. Діяв слабко. Тому не потрапив навіть до заявки на останній матч клубу в чемпіонаті Німеччини.

Коноплянка залишив "Дніпро" рік тому. Хотів пограти у європейському чемпіонаті. Проте його стиль нині не підходить до сучасного футболу: діючи на місці флангового нападаючого, Євген не хоче відпрацьовувати в обороні.

5 вересня збірна України стартувала у кваліфікаційному турнірі до Кубка світу-2018. Коноплянка був одним із найгірших у складі ­команди Шевченка.

— Дивно, що Коноплянка не потрапив до заявки на матч "Шальке". Але його гра в перших матча, напевно, дала тренеру привід піти на такий крок, — каже заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов, 46 років. — Український футболіст нічого не показав і нічим не запам'ятався. Досить того, що в матчі з "Баварією" він за тайм віддав дев'ять передач. Це не показник для атакувального півзахисника. Те, що Євгена в новому клубі використовують на незвичному правому фланзі, це проблема тільки футболіста. Тренер "Шальке" — розумна людина, він не ворог собі. Якщо він вважає, що хтось краще грає зліва, а Коноплянка справа, то українець має прийняти таку позицію.

До збірної на жовтневі матчі (6 жовтня — проти Туреччини, 9 жовтня — проти Косова. — ГПУ) Євгена викликали. Це не дивно: у Шевченка занадто малий вибір виконавців. Реальної альтернативи Євгену зараз немає. Інша річ — як він зіграє. Якщо так, як з Ісландією, то це буде дуже сумно.

Якщо "Шальке" без Коноплянки довго не буде вигравати (команда програла всі п'ять поєдинків чемпіонату Німеччини. — ГПУ), то тренерський штаб рано чи пізно повернеться до варіанту з українцем. Можливо, що нині Євген не до кінця виконує тренерські настанови. В усякому разі, його гра не відповідає вимогам "Шальке", він виглядає набагато слабшим за інших гравців.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко змушений викликати Коноплянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути