вівторок, 20 листопада 2012 05:00

Шевченко відмовився очолити збірну

— Очолити нині збірну України — дещо поспішний крок для мене, — каже колишній капітан вітчизняної національної команди з футболу Андрій Шевченко, 36 років. Тиждень тому президент Федерації футболу Анатолій Коньков запропонував Шеві стати головним тренером збірної. Він узяв час на роздуми й учора оголосив про свою відмову.

Вочевидь, основний фактор, який вплинув на рішення Шевченка, — сімейний. Його дружина з трьома синами живуть у Лондоні. Заключні чотири роки ігрової кар'єри Андрій мусив перебувати окремо — він грав у італійському "Мілані" та київському "Динамо". Тепер йому ніщо не завадить більше часу проводити з дітьми. Також не матиме проблем із працевлаштуванням. Друг Шевченка, власник лондонського "Челсі" Роман Абрамович, знайде українцеві місце в системі клубу. Захоче найкращий футболіст Європи-2004 стати тренером — для нього вже готова робота асистента у складі клубного чемпіона Європи.

Відмова Шевченка, найпевніше, означає затвердження Олександра Заварова на посаді головного тренера збірної. До цього кроку керівництво Федерації футболу готувалося заздалегідь, ввівши його до тренерського штабу на жовтневі відбіркові матчі Кубка світу-2014 проти Молдови та Чорногорії. Невдалий результат — одне очко за два поєдинки — не дозволив призначити Олександра Анатолійовича одразу. Відмова Шевченка та перемога Заварова у товариському матчі над Болгарією дають можливість зробити це найближчим часом.

Учора ми зателефонували Заварову.

— Говорив це неодноразово й повторюсь: я готовий очолити національну команду України, — каже він.

Зараз ви читаєте новину «Шевченко відмовився очолити збірну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути