середа, 03 серпня 2011 05:00

"Рубін" заб'є один чи два голи на контратаках

У цьогорічній Лізі чемпіонів Україна буде представлена лише донецьким "Шахтарем". Cьогоднішній матч київського "Динамо" з казанським "Рубіном" уже нічого не вирішує. Росіяни впевнено доведуть справу до кінця. У сусідній державі команду Бердиєва вважають неперевершеною в здатності відбивати атаки суперника. Казанці кістьми лягатимуть, але вийдуть до наступного раунду турніру.

Легіонери "Динамо" не знають і знати не хочуть про історію протистояння футбольних України й Росії. У них очі не горять. До цього кияни зіграли з російськими клубами вісім офіційних матчів. У п'ятьох із них вони першими пропускали гол. Тричі наші змогли відігратися. Бо в думках не допускали, що вони можуть програти найзапеклішому футбольному ворогові. А для нігерійців і марокканців це зовсім не трагедія.

Напередодні завтрашнього матчу я пригадав слова російського письменника Льва Толстого. "Доки ваш батько здоровий, його цілком може обійти й слуга-іноземець. Але варто батькові захворіти й опинитися в небезпеці, ви женете геть кваліфікованого іноземця й своїми невмілими руками рятуватимете рідну людину".

Тому на повторний матч Сьомін має виставити всіх наявних українців: Шовковського, Ярмоленка, Шевченка, Алієва, Мілевського, Гармаша, Гусєва, Кравця.

"Рубін" ще жодного разу не програвав на своєму полі в Лізі чемпіонів. При цьому росіяни двічі не дозволили обіграти себе чинному чемпіонові Європи, іспанській "Барселоні".

Для перемоги над казанцями киянам необхідні дві речі: талан і гостроатакувальний стиль. І з тим, і з іншим в "Динамо" серйозні проблеми. Футбольне щастя цього року вперто обходить команду Сьоміна. У матчі з "Брагою" Олег Гусєв забив фатальний гол у свої ворота, а у фіналі Кубка з Шахтарем "гірників" урятувала від гола штанга. З атакувальним стилем ще гірше. Із нового сезону Юрій Сьомін практикує гру в три опорники. А на вістрі атаки виставляє лише одного форварда. У домашньому матчі проти "Рубіна" цей варіант провалився. Однак навряд чи Юрій Павлович зрадить собі й у вирішальному матчі. На полі будуть усе ті ж легіонери. Тому "Динамо" лише вестиме позиційну облогу воріт Рижикова без особливої гостроти біля них. Натомість "Рубін" гостро проводитиме контратаки. Одна або дві з них завершаться взяттям воріт киян.

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд. Повторний матч

"Рубін" (Казань, Росія) — "Динамо" (Київ, Україна)

3 серпня. Казань. Центральний стадіон.

Початок матчу о 19.00 за київським часом.

Перший матч – 2:0 на користь "Рубіна"

Суддя: Е. Брамхаар (Нідерланди)

Пряма трансляція на телеканалі "2+2"

 

Казанці пропустили три м'ячі

Останнім матчем перед вильотом до Казані для "Динамо" став виїзний поєдинок чемпіонату України проти донецького "Металурга". Юрій Сьомін не міг розраховувати на дискваліфікованого півзахисника Романа Єрьоменка і змінив схему з 1-4-3-3 на 1-4-2-3-1, випустивши на поле Андрія Шевченка. Але ані Шеві, ані його партнерам гра не вдалася. "Динамо" зіграло мляво та безідейно, знову помилялися центральні захисники — Хачеріді та Діакате. Матч закінчився внічию — 0:0.

"Рубін" у суботу зіграв ще гірше. Сьогоднішній суперник "Динамо" поступився вдома "Анжи" з Махачкали — 0:3. Тренер казанців Курбан Бердиєв зіграв із чотирма захисниками — у Києві їх було п'ять. "Рубін" володів м'ячем, але ситуацію поблизу чужих воріт не загострював. Помилявся голкіпер Рижиков. Порівняно з першим матчем у Києві, Бердиєв може розраховувати на правого захисника Віталія Калешина, який відновився після травми. Сезар Навас, Олег Кузьмін, Олександр Рязанцев, Карлос Едуардо та Обафемі Мартінс продовжують лікуватися.

 

Зараз ви читаєте новину «"Рубін" заб'є один чи два голи на контратаках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути