четвер, 18 лютого 2010 20:09

"Про звільнення Заварова дізнався з Інтернету"

Автор: фото з сайта rian.ru
  В’ячеслав Грозний контракт з ”Арсеналом” не підписував — працює за домовленістю
В’ячеслав Грозний контракт з ”Арсеналом” не підписував — працює за домовленістю

У вищоліговому чемпіонаті 2002/03 стартувала нова команда — київський "Арсенал". Очолив її В"ячеслав Грозний, колишній помічник Олега Романцева в московському "Спартаку". Грозний працював у Києві два сезони поспіль. Потім — у запорізькому "Металурзі", у російському "Тереку" здобув собі роль кризового тренера. Цієї зими 53-річний Грозний знову став головним тренером "Арсеналу", замінивши Олександра Заварова.

Правда, що вас також запрошував грецький "Олімпіакос"?

— Так. Мені запропонували підписати попередній контракт. Вирішив не форсувати події.  Керівники грецького клубу поміняли по ходу сезону двох тренерів. Міг стати четвертим наставником за сезон.

"Олімпіакос" відстає на вісім очок у чемпіонаті від свого одвічного суперника "Панатінаїкоса". На носі плей-офф Ліги чемпіонів із "Бордо", а трансферне вікно закрилося 31 січня. Я просто не встиг би підготувати команду.

Ваше прізвище фігурувало серед кандидатів на посаду наставника збірної України.

— Мав особисту розмову з президентом Федерації футболу Григорієм Суркісом.  Обговорювали стратегію підготовки збірної до Євро-2012. Я був цілком реальним кандидатом.

І що перешкодило очолити національну команду?

— Повинен був представляти свою програму із Мироном Маркевичем і Юрієм Калитвинцевим. Проте президент "Арсеналу" Вадим Рабинович узяв мене в чартер, і ми вилетіли до Туреччини, на збір "Арсеналу". Суркіс знав про це. До старту Євро-2012 більше двох років. Не виключаю, що тренерський штаб збірної буде зацікавлений у моїх послугах.

Узимку Олександр Заваров — ваш попередник у "Арсеналі" — підписав із клубом новий контракт.

— На живе місце ніколи не піду. Рабинович дав гарантію, що в "Арсеналі" пост головного тренера — вакантний. Про звільнення Заварова і його тренерського штабу я дізнався з Інтернету. Контракт із київським клубом я не підписував. Існують певні зобов"язання на рівні людських взаємин, чинні до кінця сезону.

Як сприйняли призначення Мирона Маркевича головним тренером збірної України?

— Не чекав такого повороту подій. Раніше президент Федерації говорив, що сумісництво неможливе.

До кінця сезону братимемо гравців тільки в оренду

Сумісництво — не кращий варіант для збірної?

— Колись я, за сумісництвом, допомагав Олегу Романцеву в збірній Росії. Це було логічно — кістяк команди складали спартаківці Москви. Сабо та Лобановський також мали свій базовий клуб — "Динамо". Тепер ситуація інша. "Металіст" за всього бажання не назвеш базовим клубом збірної. Я розумію Мирона Богдановича, який не хоче розлучатися з клубом. У такій ситуації помічники Маркевича — Калитвинцев, Альтман — повинні звалити на себе величезний обсяг роботи.

В "Арсеналі" велика група орендованих футболістів. Це вас турбує?

— Не ділю футболістів на орендованих і контрактників. До кінця сезону братимемо гравців тільки в оренду.

Ваш "Арсенал" гратиме в іншому стилі, ніж за часів Заварова?

— Попередник працював з "Арсеналом" чотири роки. Він підбирав виконавців під своє бачення гри. Це нормальна ситуація. У мене своє бачення. Поступово намагатимуся вчити гравців вимог  сучасного футболу.

Заваров судитиметься з "Арсеналом"

Керівництво київського "Арсеналу" оголосило про звільнення з посади головного тренера 48-річного Олександра Заварова наприкінці січня. Наставника звинуватили в тому, що він зник у Туреччині на два дні та не виходив на зв"язок. Віце-президент "Арсеналу" Віктор Головко заявив про схильність тренера до вживання алкогольних напоїв.

— Юристи кажуть, що в нас достатньо підстав, аби звільнити Заварова і не виплачувати компенсації.

Олександр у листопаді підписав новий контракт із клубом до 2013 року.

— Мав закордонні пропозиції, але вирішив не залишати "Арсенал", — каже Заваров. — Даю шанс клубу розстатися цивілізовано, виплативши гроші за достроковий розрив контракту. За моральні збитки я також виставлю чималу суму.

Прихильники "Арсеналу" провели біля клубного офісу мітинг на підтримку Заварова.  Контрольно-дисциплінарний комітет прем"єр-ліги розглядатиме його справу наступного тижня.

Зараз ви читаєте новину «"Про звільнення Заварова дізнався з Інтернету"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути