вівторок, 15 грудня 2015 07:20

Покажіть по телевізору лижний спорт

Яким би популярним не був інтернет із мобільними додатками, приказка — коли тебе немає в телевізорі, то тебе немає взагалі — ще довго не втратить своєї актуальності. Згідно з нею, з усіх видів спорту маємо футбол, бокс і біатлон. Із футболом та боксом усе зрозуміло. А от прихильність телеглядачів до біатлону — винятково українське надбання. Тому що біг на лижах зі стрільбою є невеликою, хоча й популярною, частиною різноманітного і видовищного зимового спорту. До початку 1990-х біатлон перебував у затінку гірських лиж, стрибків із трампліна, лижних перегонів, змагань ковзанярів.

Нині трохи не так. Але на спортивних каналах усіх країн світу біатлон залишається одним із багатьох. Чому в нас не так? Відповідь проста. Лише в біатлоні українські спортсмени — половина з яких натуралізовані росіяни, претендують бодай на якісь нагороди. Тому їх у нас і показують. Чи правильно це?

У давній байці свиня підгризала корені дуба, оскільки той був їй ні до чого. Бо жерла жолуді. Зв'язку між дубом і жолудями вона не вбачала — що візьмеш зі свині? Наші телевізійні транслятори роблять те саме. Насправді біатлоністи — це невдалі лижники. Десятки років рушниці до рук брали ті бігуни на лижах, які не мали перспектив пробитися до перших місць. А таких у тій же Норвегії — тисячі. В інших країнах маємо подібне, нехай і в іншому масштабі. У нас же лижників не існує. Про бідолах, які борсаються в шос­тому десятку протоколів змагань Кубка світу, ніхто й ніде не згадує. Скажете, згадають тоді, коли лижники почнуть щось вигравати? Не буде цього. Як у басейні, до якого наллють воду, коли охочі навчаться пірнати і плавати.

Приємно, звісно, уболівати за наших біатлоністів. Не хочеться думати, що їх украй мало. А резерв тренери збірної вимушені шукати серед російських невдах. Може, варто лижні перегони по телевізору показати? Щоб люди знали, звідки беруться біатлоністи.

Зараз ви читаєте новину «Покажіть по телевізору лижний спорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути