пʼятниця, 25 березня 2016 06:30

Після смерті попереднього тренера Володимир Кличко боксує дедалі слабше

 

25 березня виповнюється 40 років Володимирові Кличку — олімпійському чемпіону-1996. У ­2000–2003-х та 2006–2015 роках він володів ­титулом найкращого бок­сера світу у надважкій вазі. ­Втратив його торік у ніч ­проти 29 листопада: програв за очками британцеві ­Тайсону Ф'юрі. Матч-реванш попередньо запланований на 4 червня 2016-го.

— У спорті збулися всі мрії Володимира? — запитуємо першого тренера cпортсмена Володимира Золотарьова, 63 роки.

— У принципі, так. Хоча хотів здобути всі чотири чемпіонські пояси (титулом за версією Всесвітньої боксерської ради володів Віталій Кличко, старший брат Володимира. — ГПУ). Але, думаю, і три пояси — це нормально. Пригадую, Володимир із Віталієм ще в кінці 1990-го мені говорили, що будуть чемпіонами світу серед професіоналів. Так що свою обіцянку вони виконали.

Який із днів народження молодшого Кличка для вас найбільш пам'ятний?

— Немає такого. Взагалі завжди пам'ятаю 25 березня. У моєї дружини 26-го — день народження. Вона хрестила Володю, між іншим. У жовтні 1992 року.

А пам'ятаєте 20-річний ювілей Володимира?

— Так, напередодні чемпіонату Європи в Данії. Ми тоді були на зборах у Німеччині. Коли готуємось до змагань, не святкуємо — привітали та й усе.

Туди приїхала збірна Казахстану. І Володя з Василем Жировим (олімпійський чемпіон-1996, найкращий боксер світу 1996 року. — ГПУ) багато спарингував. Той був легший, виступав у вазі до 81 кілограма. До речі, у день народження Володі мені довелося виставляти могорич тренеру Жирова за те, щоб Василь стояв із Кличком у парі. Бо фактично більше нікому було це робити.

Після поразок Володимир ставав тільки сильнішим. Йому вистачить сил, мотивації, навичок, щоб взяти реванш у британця Тайсона Ф'юрі?

— Не знаю. Тренер (американець Джонатон Бенкс. — ГПУ) із ним стоїть у парі — що він йому може розказати? Може, Володя змінить наставника перед реваншем із Ф'юрі. Якщо я тренер, то знаю, за що відповідаю.

Мені невідомо, в якому стані Кличко підійде до бою. Якщо його тренуватиме ця команда, нічого доброго не вийде. Після смерті тренера Емануеля Стюарда 3,5 року тому Володя весь час опускається.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті попереднього тренера Володимир Кличко боксує дедалі слабше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути