середа, 27 березня 2013 00:30

"Отамани" вдома виграли всі матчі чвертьфіналу

Автор: фото з сайта www.sport.segodnya.ua
  Олександр Гвоздик (ліворуч) нокаутував суперника за 23 секунди до фінального гонгу
Олександр Гвоздик (ліворуч) нокаутував суперника за 23 секунди до фінального гонгу

"Українські отамани" в Києві розгромили одного з головних фаворитів Третього сезону Всесвітньої серії боксу (WSB) азербайджанську команду "Бакинські вогні" — 5:0. Чвертьфінальний матч-відповідь відбудеться в суботу, 30 березня, у Баку. Початок трансляції о 21.30 на телеканалі "2+2".

Буценко став відкриттям

Переможний ритм у київському матчі задав 21-річний Микола Буценко — напівлегка вага. Якщо до перемог наших олімпійців у WSB ми вже звикли, то виступ молодого донеччанина у найбільш проблемній для нас категорії приємно здивував. У дебютному своєму поєдинку Микола виграв у досвідченого італійця Даніеле Лімоне. А цього разу не залишив шансів переможцеві індивідуального фіналу WSB 2012 року "Вогнів" Гаїрбеку Гермаханову. В обох поєдинках українець мав розсічення, але це не спиняло його бойового напору. Якщо так піде далі, то Буценко може стати відкриттям Третього сезону WSB і надією України на медаль Олімпіади-2016.

Гвоздик нокаутував суперника

Після очікуваних перемог Дениса Берінчика і Дмитра Митрофанова рахунок у матчі став 3:0. У наступному поєдинку, склалося враження, судді вирішили трохи "притримати" Олександра Гвоздика. Після четвертого раунду рахунок на суддівських картках був рівний. І все мало вирішитись у фінальній трихвилинці. Українець не став покладатися на суддів і завершив бій достроково. За 23 с до фінального гонгу він коротким лівим боковим у голову нокаутував молдовського легіонера "Вогнів" Володимира Челеса.

Тренери українців провели логічну заміну

Завершальний бій вечора був найочікуваніший. У ньому зійшлися чинні чемпіони світу — у важкій вазі Олександр Усик і надважкій вазі Магомедрасул Меджидов. Усик — олімпійський чемпіон Лондона, а Меджидов — бронзовий медаліст. Українець був швидший, рухливіший і точніший за свого суперника в кожному раунді, здобувши впевнену перемогу за очками. Тренерський штаб вчинив тактично правильно, провівши в останній момент заміну Дмитра Руденького на Усика. Проти найсильнішого азербайджанця у 21-річного Руденького шанси були б невеликі. А от для Усика боксувати з важкими і повільнішими боксерами —  задоволення.

Хто проти кого у Баку

Напівлегка вага: Магомед Курбанов (5 перемог — 0 поразок у WSB) — Олександр Ришкан (3-6).

Легка вага: Альберт Селімов (4-0) — Василь Ломаченко (3-0).

Середня вага: Мікалай Весялов (6-0) — Олександр Стрецький (1-0).

Напівважка вага: Рамазан Магомедов (13-0) — Сергій Лапін (0-4).

Надважка вага: Абдулкадир Абдуллаєв (6-1) — Дмитро Руденький (дебют).

У півфінал нас може вивести тільки Ломаченко

У Баку нам достатньо буде здобути одну перемогу, аби гарантувати собі вихід у півфінал. Перемога когось з "отаманів" у Баку буде рівноцінна подвигу. Надія фактично на дворазового олімпійського чемпіона Василя Ломаченка. Із російським легіонером "Бакинських вогнів" Селімовим він проведе третій бій. У фіналі чемпіонату світу 2007 року в Чикаго Ломаченка засудили, віддавши перемогу Селімову — 16:11. А на Олімпійських іграх 2008 року в Пекіні українець реваншувався на стадії 1/16 фіналу. Третій бій Ломаченко — Селімов буде справжньою війною в рингу. І Василь має виграти його так, щоб не дати шансу арбітрам ще раз його засудити. У випадку, якщо господарі переможуть "отаманів" з рахунком 5:0, переможець чвертьфіналу визначиться у додатковому поєдинку, який пройде у середній вазі.

Зараз ви читаєте новину «"Отамани" вдома виграли всі матчі чвертьфіналу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути