четвер, 04 березня 2010 19:59

"Оболонь" вимагає за Максимова 300 тисяч доларів

41-річний Юрій Максимов поки що не може офіційно обійняти посаду головного тренера "Кривбасу." До Кривого Рогу вирішив перейти взимку з київської "Оболоні". Причини дві: перша — суттєве підвищення зарплати. Кажуть, у Києві наставник мав $3 тис. на місяць, а в Кривому Розі йому запропонували вдесятеро більше. Друга: конфлікт із керівниками київського клубу — Олексієм Злотоябком та Олександром Алімовим.

За достроковий розрив контракту "Оболонь" спочатку просила у "Кривбасу" $100 тис. Тепер ця сума зросла втричі. Криворіжці не хочуть платити. Тому тренер змушений перебувати на трибуні під час матчів криворізької команди.

— Не хочу коментувати ситуацію, — заявляє Максимов кореспонденту "ГПУ". — Я і так уже достатньо наговорив.

Цілком можливо, що фахівця заявлять за "Кривбас" у ролі спортивного директора чи начальника команди — тоді він зможе сидіти на лаві запасних. Контрольно-дисциплінарний комітет прем"єр-ліги планує розглянути справу 10 березня.

Восени Максимов продемонстрував чудовий результат з "Оболонню" — вона завершила першу частину чемпіонату на восьмому місці. Грала у збалансований футбол, без ухилів у бік атаки й оборони, через середні та довгі передачі. Схему змінювали з 1-4-3-3 на 1-4-5-1. У суботу нова команда Юрія Вільовича — "Кривбас" дуже пристойно виглядала у виїзному матчі з київським "Динамо".

Максимов пройшов школу київського "Динамо" Валерія Лобановського та німецького "Вердера" Томаса Шаафа

Юрія Максимова можна назвати одним із найперспективніших українських фахівців. Він пройшов школу київського "Динамо" Валерія Лобановського та німецького "Вердера" Томаса Шааафа. Тренером починав у ЦСКА, коли Ігор Суркіс давав $20 тис. щомісяця на утримання армійської команди. Там за удар тодішнього голкіпера "Динамо" Олександра Рибки наставника дискваліфікували на півроку.

У тренувальному процесі скасував кроси.

— Сам не любив їх бігати, — пояснює. — А от у карти, джокер наполягаю, щоб мої футболісти грали, — це об"єднує колектив. Неохоче працюю з "великими". Мрію обіграти київське "Динамо".

Зараз ви читаєте новину «"Оболонь" вимагає за Максимова 300 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути