вівторок, 19 липня 2016 07:25

Новий тренер зачитав промову з папірця

Автор: ТАРАС ПОДОЛЯН
  Андрій Шевченко на першій зустрічі з журналістами у ролі головного тренера збірної України відмовився відповідати на запитання
Андрій Шевченко на першій зустрічі з журналістами у ролі головного тренера збірної України відмовився відповідати на запитання

39-річного Андрія Шевченка одностайно обрали головним тренером збірної України з футболу у п'ятницю, 15 липня. За це проголосували 34 члени виконкому Федерації футболу України.

Засідання тривало 3 год. і відбувалося в закритому режимі. Розглядали 17 питань.

Після цього з годинним запізненням до преси вийшов новий тренерський штаб.

Помічником Шевченка стане 56-річний італієць Мауро Тассотті, який 14 років працював на такій посаді в "Мілані". За тактичну підготовку відповідатиме Рауль Ріанчо, 56 років. Іспанець останні 2,5 року допомагав Сергієві Реброву в київському "Динамо".

Ще один колишній працівник "Мілана" — Андреа Мальдера, 45 років, візьме на себе техніко-тактичний аналіз дій команди, збір інформації про її суперників. Очевидно, він стане прямим підлеглим Ріанчо. Колишнього тренера "Дніпра" 65-річного Мирона Маркевича призначили головою комітету національних збірних. Очікують, що директором збірної стане Євген Красніков, 41 рік. Він працював у "Металісті". Воротарів тренуватиме іспанець 53-річний Педро Харо — колишній голкіпер іспанського "Реала", який має досвід такої ж роботи у штабі.

Шевченко й Маркевич обмежилися вступними словами і не відповіли на жодне запитання.

Cвою промову новий головний тренер збірної України зачитав із папірця.

— Усю відповідальність за результат беру на себе, — заявив Шевченко. — Ми хочемо повернути довіру вболівальників. Викликатиму молодих футболістів. Мої головні критерії — дисципліна, організація, мотивація, самовіддача. Якщо буде максимальна концентрація, буде результат.

Після цього Шевченко попередив журналістів: "Без вопросов сегодня". Пообіцяв відповісти на них перед першим відбірковим матчем Кубка світу-2018 проти Ісландії, запланованим на 5 вересня.

Потім нові керівники збірної України зробили спільне фото. Іноземці здавалися трохи здивованими розвитком подій. Вони так і не сказали жодного слова.

Контракт із тренерським штабом буде підписаний на два роки з можливістю його продовження на такий же термін.

31,068 мільйона гривень отримав Михайло Фоменко за 3,5 року ­своєї роботи головним тренером збірної України з футболу. Призначений на посаду 26 грудня 2012-го, звільнений – 23 червня 2016-го. Перший помічник Фоменка Володимир Онищенко за цей час заробив 10,496 млн грн. Тренер воротарів Юрій Сивуха – 2,138 млн грн.

До кінця 2015-го у штабі працював Олександр Заваров. Йому заплатили 8,758 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Новий тренер зачитав промову з папірця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути