середа, 04 березня 2009 18:58

Наші стали чемпіонками Європи

  Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Інна Супрун та Валентина Семеренко відразу після перемоги
Віта Семеренко, Олена Підгрушна, Інна Супрун та Валентина Семеренко відразу після перемоги

Українська жіноча збірна з біатлону вчора стала переможницею естафети 4х6 км на чемпіонаті Європи. Турнір завершився у місті Уфа, Росія. За нашу команду виступали Олена Підгрушна, Валентина Семеренко, Інна Супрун та Віта Семеренко.

Спортсменки показали час 1:14:37,65 і на 2,34 хв. випередили срібних призерок — господарок траси росіянок. Третьою фінішувала Німеччина.

Українки захопили лідерство вже після першого етапу. Олена Підгрушна, як і суперниці з Росії та Німеччини, використала на вогневих рубежах два додаткові патрони, проте випередила їх у швидкості. Валентина Семеренко мчала ще швидше. Вона невдало відстрілялася, вдавшись до чотирьох додаткових патронів (опонентки використали по два), зате на дистанції відігралася.

Третій етап став вирішальним. Інна Супрун на стрільбі схибила лише один раз, тоді як росіянка та німкеня використали по чотири додаткові патрони.

Заключний етап Віта Семеренко бігла сама. Дві мішені вона закрила не одразу. Та хоч німкеня Долль не зробила жодного промаху, українка показала вищу швидкість.

На чемпіонаті Європи-2008 у Чехії наші біатлоністки також були першими.

В Уфі українці здобули ще дві нагороди. В індивідуальних перегонах на 20 км Сергій Седнєв був третім, а Віта Семеренко виборола "срібло" у перегонах переслідування. У чоловічій естафеті наші фінішували четвертими.

Традиційно на чемпіонаті Європи провідні команди не виставляють найсильніший склад. Україна ж відправила на турнір найкращих, за винятком Оксани Хвостенко, яка застудилася.

— Від виступу на чемпіонаті Європи залежить наша зарплата, — пояснює Віта Семеренко. — До того ж на першості світу нагород здобути не вдалося, треба хоча б частково реабілітуватися.

Місячна зарплатня чемпіона Європи становитиме 4,5 тис. грн, за срібну медаль даватимуть на 500 грн менше, а за "бронзу" — 3 тис.

Зараз ви читаєте новину «Наші стали чемпіонками Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути