четвер, 16 серпня 2012 05:15

Наші скарги на арбітрів виглядають комічно

Упродовж Олімпійських ігор вітчизняна преса постійно порушувала тему упередженості арбітрів до українських спортсменів. Журналісти й запрошені експерти ретельно підраховували олімпійські нагороди, втрачені українськими спортсменами через "свавілля" арбітрів. Керівників нашої олімпійської делегації звинувачували в тому, що вони недостатньо активно захищають інтереси представників України.

На це можна було б не зважати, якби позиція вітчизняної преси не повторювала її ж думку під час Євро-2012. Тоді футбольну збірну України "засудили", не зарахувавши м'яч у ворота команди Англії. Галас навколо суддівської помилки заполонив увесь вітчизняний інформаційний простір, не залишивши місця об'єктивному, кваліфікованому та неупередженому аналізу виступів українських футболістів. Те ж саме повторюється і з нашими олімпійцями.

Скаржитися на арбітрів не заборонено нікому, хоча в цивілізованому світі це завжди вважали моветоном. У випадку з нашими скаргами все виглядає щонайменше комічно. Колишній легкоатлет Роман Вирастюк довго й гарно говорить у телевізорі про порушення суддями "олімпійської хартії", "клятви арбітра". Забувши про те, що цілу низку його товаришів по олімпійській збірній було свого часу дискваліфіковано за вживання допінгу й позбавлено нагород. Він чомусь не згадує про впійманих на вживанні заборонених медичних препаратів українських атлетів, які теж порушили "олімпійську хартію".

Та якби йшлося лише про наших спортсменів. Усім відомий нинішній міжнародний імідж України, яка стала для світу взірцем "вибіркового правосуддя". То чи випадає нашим спортсменам скаржитися на цьому тлі на суперечливі рішення спортивних  суддів? Щодо претензій до керівників української олімпійської делегації, які не змогли коли треба підтримати авторитет України, то не вони зробили той авторитет таким, як він є тепер у світі.

Я не можу стверджувати, що упередженості до окремих наших атлетів з боку арбітрів на Олімпійських іграх не було. Так само як і стверджувати протилежне. Хочу лише нагадати, що репутація країни, і спортивна зокрема, складається навіть не роками, а десятиліттями. Аби ця репутація дозволяла когось критикувати, українським атлетам слід буде здобути не одну й не дві абсолютно бездоганні перемоги на міжнародній арені.

Чи впевнені ви в тому, що нікого з наших спортсменів не позбавлять через певний час олімпійських нагород, як це вже було не раз? Зате є впевненість у іншому. Якщо таке станеться, про це не будуть аж занадто багато говорити і писати у нашій пресі. Це вам не помилки арбітрів критикувати.

Зараз ви читаєте новину «Наші скарги на арбітрів виглядають комічно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути