вівторок, 15 березня 2016 05:05

Наші біатлоністи вибороли одну медаль на чемпіонаті світу

Автор: REUTERS
  27-річний Сергій Семенов з Чернігова здобув єдину медаль для України на чемпіонаті світу з біатлону — став третім у десятикілометровому спринті
27-річний Сергій Семенов з Чернігова здобув єдину медаль для України на чемпіонаті світу з біатлону — став третім у десятикілометровому спринті

Одну бронзову медаль виборола збірна України на чемпіонаті світу з біатлону. Турнір завершився в норвезькому Голменколені. Відзнаку здобув лідер чоловічої збірної Сергій Семенов. Жіноча збірна залишилася без нагород.

Чемпіонат можна поділити на дві частини. Перша — коли українці регулярно потрапляли в десятку, а то й п'ятірку найкращих. Друга — коли через спад форми ми перестали претендувати на медалі.

Про серйозні наміри українці заявили в першій гонці — змішаній естафеті. Дмитро Підручний не зміг позмагатися з лідерами світового біатлону — норвежцем Тар'є Бьо, французом Мартеном Фуркадом і німцем Сімоном Шемпом. Зрештою посів четверте місце.

Потім Семенов виборов бронзу в спринті. Лише 0,7 с не вистачило Сергієві до срібної нагороди. Жінки мали промахи і призерами не стали. Олена Підгрушна ледь не виборола медаль у гонці переслідування, але завадила невлучність на першому вогневому рубежі.

У підсумку — п'яте місце.

А потім результати покотилися донизу. Останнім спалахом була Ірина Варвинець в індивідуальній гонці. Її промах в останній стрільбі не тільки позбавив Україну надії на медаль, а й будь-яких ілюзій щодо форми спортсменів. Її пік припав на початок чемпіонату. Свою частку внесли й тренери жіночої команди. Вони виставляли тих самих спортсменок, ніби не мали запасних. Очевидно, що в індивідуальній гонці треба було дати перепочити лідерові — Олені Підгрушній. У підсумку все завершилося якнайгірше: молоді Яна Бондар та Анастасія Меркушина так і не випробували свої сили, а Олена Підгрушна втомилася настільки, що змушена була зійти з дистанції.

Далі все пішло, як снігова ­лавина.

Втомлена в "індивідуалці" Олена припустилася чотирьох промахів в естафеті й пішла на штрафне коло. Недалеко від неї втекла Юлія Джима. Валентина Семеренко взагалі може згадувати минулий сезон, наче жахливий сон. Зусиль влучної, але тихохідної Ірини Варвинець виявилося замало. Загальне п'яте місце в естафеті — не той результат, яким можна пишатися.

На масовий старт українки могли й не виходити. Всі четверо фінішували в другій половині й навіть не претендували потрапити в десятку. В останніх змаганнях чемпіонату — чоловічій гонці з масовим стартом — Сергій Семенов спробував додати інтриги, влучно відстрілявшись на чотирьох рубежах, але швидко втомився й здався без боротьби. Його восьме місце — як символ невдачі нашої команди.

Вже наступного сезону треба виправлятися. За два роки — Олімпіада, а погоду в нашій збірній роблять ветерани. Зміна поколінь — найголовніша проблема. У росіян справи навіть гірші, ніж у нас. Вони вперше за всю історію біатлону залишилися без нагород на чемпіонаті світу.

Зараз ви читаєте новину «Наші біатлоністи вибороли одну медаль на чемпіонаті світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути