пʼятниця, 11 листопада 2016 07:15

Найбільше кадрових проблем у захисті

 

12 листопада збірна України з футболу проведе останній офіційний матч 2016 року. Підопічні Андрія Шевченка зіграють із Фінляндією у четвертому турі відбору на Кубок світу-2018. Поєдинок пройде в Одесі.

Після трьох матчів наша команда має п'ять очок і посідає третє місце у групі. Українці перемогли Косово і зіграли внічию з Ісландією й Туреччиною.

Головна кадрова проблема — у центрі захисту. Євген Хачеріді доліковує травму коліна і до збірної не викликаний. У попередніх поєдинках Шевченко вже обходився без Хачеріді. Але тиждень тому зазнав ушкодження і Ярослав Ракицький. У вівторок він працював із командою на відкритому тренуванні, проте невідомо, чи готовий зіграти у стартовому складі. Ракицький — одна з ключових фігур для розвитку атак. У матчі проти Ісландії саме його передачі дозволяли "розкривати" захисну лінію суперника.

Решта — здорові (в останній момент перед вильотом до Одеси травмувався Євген Коноплянка. Імовірно — не зіграє проти Фінляндії). Але на позиції правого захисника немає футболістів із регулярною практикою гри. Богдан Бутко сидить на лаві запасних "Шахтаря". Артем Федецький влітку перейшов із "Дніпра" до німецького "Дарм­штадту" і до основного складу не пробивається.

Покращилася ситуація у Євгена Коноплянки та Олександра Зінченка. Перший за "Шальке" у чемпіонаті Німеччини в останніх трьох поєдинках провів на полі 19 хв. Зате в Лізі Європи й національному кубку виходить в "основі". Тричі забив і зробив результативну передачу. А Зінченко непогано відіграв 30 хв. за нідерландський ПСВ у останньому поєдинку національного чемпіонату.

У попередніх трьох матчах Шевченко мало задіював Руслана Ротаня. Нині імовірно, що капітан "Дніпра" замінить Віктора Коваленка у півзахисті.

На відкритому тренуванні 8 листопада постановкою гри в позиційній атаці керував Рауль Ріанчо, помічник Шевченка. Головний тренер грав із підопічними у "квадрат", вимагаючи позбавлятися м'яча спочатку двома, потім — одним дотиком.

Перевагою збірної України має стати глядацька підтримка — вперше у цьому циклі.

Фіни грають у п'ять захисників

— У матчі з Ісландією фінам не вистачило зовсім трохи, щоб перемогти (вигравали 2:1 на 90-й хв., але в компенсовані шість пропустили двічі. — ГПУ), — каже 36-річний Сергій Бабарика, оглядач журналу "Футбол". — Фаворитам групи, хорватам, удома поступилися 0:1. А з Косовом удома зіграли 1:1, хоча за класом — вищі.

Проти Ісландії та Хорватії грали без Романа Єрьоменка (підозрюють у вживанні допінгу, рішення щодо нього мали прийняти вчора. — ГПУ). З ним і без нього збірна Фінляндії — дві різні команди. Колишній гравець київського "Динамо" — головний конструктор атак. Півзахист у збірної Фінляндії дуже повільний. В обороні діють жорстко, небезпечні за розіграшу стандартних ситуацій.

Головний тренер — швед Ханс Бакке. Свого часу допомагав Свену-Горану Ерікссону в англійському "Манчестер Сіті". Збірна Фінляндії грає від захисту. Основна схема — 1–5–4–1.

Футбол. Кубок світу-2018. Кваліфікаційний турнір. Національні команди. ГРУПА 9

Четвертий тур

12 листопада, субота

Україна — Фінляндія

21:45 — тут і далі за київським часом. Одеса. Стадіон "Чорноморець", розрахований на 34 164 глядачі. Прогноз погоди: +10°С, дощ

Суддя: Жорже Невеш, 41 рік, Португалія

ТБ: "Україна", "Футбол 1"

Текстова трансляція: "gazeta.ua"

Шанси команд: перемога України — 50%, нічия — 30%, перемога Фінляндії — 20%

19:00 Хорватія — Ісландія

19:00 Туреччина — Косово

Примітка: Європа має 14 путівок до фінальної частини Кубка світу-2018. Одна з них у Росії, як господаря турніру. За решту 13 борються 54 команди. Вони розподілені на дев'ять груп по шість у кожній. Переможці груп отримують право зіграти у фінальній частині. Найгірша з дев'яти команд, що посіли другі місця, припиняє боротьбу після кваліфікаційного турніру. Інші вісім у стикових матчах розігрують чотири путівки, що залишилися.

Зараз ви читаєте новину «Найбільше кадрових проблем у захисті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути