четвер, 04 червня 2009 18:40

Михайличенко гратиме з одним нападаючим

6 червня футбольна збірна України зіграє відбірний матч Кубка світу-2010 проти команди Хорватії. Головний тренер українців Олексій Михайличенко, 46 років, провів у вівторок прес-конференцію.

— Викликали на збір 25 виконавців, — каже він. — Радує, що всі здорові. Ми чудово знаємо цю команду Хорватії. Вони грають швидко — це головний козир. Та ж Англія — атлетичніша. Але я сподіваюся, ми не поступимося балканцям у швидкості, а в атаці зіграємо агресивніше.

Форварди Шевченко та Воронін не мали місця в основному складі "Мілана" та "Герти". Як плануєте будувати гру в атаці?

— Не думав ще над стартовим складом, — визнає тренер. — Але важлива не кількість форвардів, а злагоджені дії гравців, які братимуть участь у наших наступальних діях. Важко сказати, чи влаштує нічия, — продовжує. — Усе залежатиме від того, як розвиватиметься матч. Турнірні розклади ми не вираховуємо, а налаштовуватимемо хлопців на перемогу.

Хорватам за перемогу над Україною обіцяно підвищені преміальні — по 20 тис. євро кожному.

— Гроші важливі, але якщо ти не готовий фізично і психологічно, то тут ніякі кошти не допоможуть.

На збір Михайличенко викликав двох новачків — захисника "Шахтаря" Миколу Іщенка та форварда "Таврії" Олександра Ковпака.

— Іщенко непогано виступав на позиції центрального захисника. Я його добре знаю по молодіжній збірній. Це швидкий, агресивний захисник, який добре грає позиційно і може зіграти і на фланзі. Ковпак став найкращим бомбардиром чемпіонату. Його швидкість, агресивність не зашкодять, — пояснює.

Капітан збірної України Андрій Шевченко натомість вважає нічию в Загребі прийнятним результатом:

— Якщо очко додасться — непогано. Але налаштовуватимемося на перемогу. Чи вийду я в основному складі? Тренер вирішить.

Андрія питають, де гратиме в наступному сезоні.

— Належу "Челсі", тому маю повернутися в Лондон. Але точно і сам ще не знаю. Чого б мені хотілося? Повірте, від мене тут мало що залежить.

Викликали двох новачків — захисника "Шахтаря" Миколу Іщенка та форварда "Таврії" Олександра Ковпака

За нашою версією, Михайличенко спочатку гратиме за схемою 4-5-1. Хорвати одразу підуть в атаку, м"яч здебільшого буде на нашій половині поля, тому з перших хвилин випускати на поле Шевченка, який уже не може втекти від захисників, недоцільно. Воронін же просто втратив форму — це очевидно. Відтак у нападі спочатку вийде тільки Мілевський, під ним діятиме Алієв. Із воротарем зрозуміло — П"ятов. Із захистом також: правий — Ярмаш, центральні — Чигринський, Кучер, лівий — Шевчук. У центрі — Тимощук. Треба стримати правий фланг атаки хорватів, тому не виключено, що зліва гратиме досвідчений Калиниченко, який перебуває в непоганій формі. Назаренко, очевидно, сидітиме в запасі, бо просто не готовий до швидкостей, які можуть запропонувати хорвати.

Залишаються ще дві вакансії. У Лондоні Михайличенко грав із дуетом харківського "Металіста" Валяєв — Слюсар. Але вони не надто вдало грали в Англії і посередньо провели кінцівку сезону. Тому на поле вийде один із них. А доповнить квартет півзахисників Левченко.

Україна (версія "ГПУ"): Пятов — Ярмаш, Чигринський, Кучер, Шевчук — Тимощук, Левченко, Валяєв (Слюсар), Калиниченко — Алієв — Мілевський.

Зараз ви читаєте новину «Михайличенко гратиме з одним нападаючим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути