середа, 12 травня 2010 01:30

"Металісту" треба омолоджувати склад"

Минулої неділі закінчився чемпіонат України з футболу серед команд прем"єр-ліги. Підсумки виступу кожної команди для "ГПУ" оцінює колишній тренер донецького "Металурга" Олександр Севідов, 41 рік.

"Шахтар"

Команда чітко усвідомила — без трофеїв у сезоні клуб такого рангу залишатися не може. Не думаю, що гірники брали виконавцями — не виділяв би того ж новачка Дуґласа Косту. Швидше, налагоджена командна гра і вміле керування тренером по її ходу.

"Динамо"

Кияни самі програли чемпіонат. Дві причини — незіграність складу і невдала селекція. Куплені бразильці себе ніяк не проявили.

"Металіст"

Четвертий сезон поспіль харків"яни здобувають бронзові нагороди. Це успіх. Але для того, щоб посісти вище місце, команді треба омолоджувати склад. Середній вік — 29 років, багато не досягнеш.

"Дніпро"

Добір виконавців — третій в Україні. Гра нестабільна, результату немає. Думаю, дніпропетровцям не вистачає організованості, характеру.

"Карпати"

Найбільш прогресуюча команда чемпіонату України. Не скажу, що суперсклад, поступається чотирьом клубам, які розташувалися вище. Але команда увібрала в себе найкращі риси західноукраїнського футболу — натхнення та непоступливість.

"Таврія"

16 травня кримчанам належить провести фінальний матч Кубка України. Він і підіб"є сезон. А так команда нестабільна, тому тільки шоста.

"Арсенал"

Клуб-загадка. Серйозна ротація — тренерська, гравців. Із гравцями рівня Шацьких, Воробея, Закарлюки — "каноніри" явно не на своїй позиції. Мають бути в п"ятірці.

"Металург" Донецьк

Команда фінішувала невдало. Кажуть, готуються до фінального матчу на кубок. Не второпаю: як можна півтора місяця про кубок думати. Люди ж за гроші грають.

Донеччани мають комбінаційну гру, але ідеї все одно бракує. Тому вже другий сезон поспіль навесні "Металург" грає гірше.

"Металург" Запоріжжя

Відставка мого давнього знайомого Романа Григорчука з посади наставника команди здивувала тільки стосовно ставлення до тренера. У Запоріжжі всього можна чекати.

"Ворскла"

Команді для підтримання минулосезонної успішності треба була свіжа кров. Її не було — звідси й гірший результат. Футболістам, які винесли торішній тягар, бракувало емоцій. Переконаний: Павлов (головний тренер. — "ГПУ") доб"ється посилення.

"Оболонь"

Посіла своє місце. Могло бути і гірше, якби не багаж, здобутий в осінній частині сезону.

"Іллічівець"

Другий сезон бореться за виживання. Таким буде і третій, якщо не змінити кадрову політику. Не можна постійно грати молодими футболістами — треба досвідчені гравці в кожну лінію.

"Зоря"

Фінанси з"явилися. Відтак — будуть брати класних гравців і ставити серйозні завдання вже наступного сезону. "Працювати на перспективу" — це не про луганців.

"Кривбас"

Прекрасна робота тренера Юрія Максимова. Але я думаю, це не "Кривбас" урятувався, а "Чорноморець" потонув.

"Чорноморець"

Куплені "Динамо" бразильці себе не проявили

Одесити так і не змогли знайти правильного підходу до матчів чемпіонату. На 80 відсотків "моряки" самі винні у вильоті.

"Закарпаття"

Команда — ліфт. То до вищої ліги підніметься, до опуститься до першої. Не дивно — велика ротація складу, через руки тренерів проходить безліч гравців. Було ясно, що команді не "світить" залишитися.

Зараз ви читаєте новину «"Металісту" треба омолоджувати склад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути