четвер, 08 вересня 2011 05:30

"Металіст" зможе конкурувати з грандами

Заслужений тренер України Олександр Іщенко, 56 років,  прокоментував "ГПУ" підсумки трансферного міжсезоння вітчизняних клубів.

"Шахтар"

Прихід Рибки однозначно посилить конкуренцію і застрахує від неприємностей, адже грати в Лізі чемпіонів потрібно мінімум із двома висококласними воротарями. У передній лінії всі новачки — Алан Патрік, Дентіньйо, Селезньов — здатні посилити атакувальну міць команди.

"Динамо"

Перехід Єрьоменка до "Рубіна" давно назрів: Роман добре себе показав і заслужив на трансфер.

Щодо Ідейє. Щойно м'яч доставляють у потрібну точку, нігерієць швидко і якісно розбирається із ситуацією. Але він залежний форвард, і передач у його зону має бути більше.

"Металіст"

Клуб став третьою силою і може конкурувати із "Шахтарем". Відповідно можна твердити про вдалу роботу на трансферному ринку. Особливо відзначу Торсільєрі — посилив захист.

"Таврія"

Чітко спрацювала. Калиниченко, Назаренко, отримавши ляпаса від "Дніпра", доводитимуть і підтверджуватимуть свою кваліфікацію.

"Кривбас"

Узяли воротаря Бойка. Щодо нього поки що є питання: хибує гра на виходах.

"Арсенал"

Головне придбання — тренер. Леонідові Кучуку вдалося навести лад у команді. Нікого не звільняють від боротьби за м'яча.  Командні дії поставлені за основу, й це дає результат.

"Волинь"

Треба зняти капелюха перед Віталієм Кварцяним за те, що він щороку знаходить футболістів за скромних фінансових умов. Але коли тренер дозволяє собі говорити про гравців, що це — блохи, воші та гниди, то це не прикрашає футбол. Є над чим замислитися комісії з етики.

Щодо придбань, то влучили з Майконом, повернувши бразильця зі "Стяуа".

"Ворскла"

Відхід Кулакова став, з одного боку, серйозною втратою, з другого — Кривошеєнко хай не повністю, але зумів його замінити. Думаю, знайде себе в клубі й Закарлюка.

"Дніпро"

Вкладені гроші у всіх кваліфікованих гравців. Але їх іще й потрібно правильно використовувати. Тренеру це не вдається.

"Іллічівець"

У Бутка, Тищенка, Будковського, Кожанова є потенціал. Але невідомо, чи розкриється він у Маріуполі.

"Зоря"

Поповнення в міжсезоння виявилися доречні, й у команди з'явилася гра.

"Металург"

Олександр Іщенко відмовився коментувати трансферну політику команди. Ми попросили це зробити колишнього тренера "Таврії" Анатолія Заяєва, 79 років:

— Не розумію для чого було брати в "Шахтар" голкіпера Рустама Худжамова і не випускати його на поле. Він кращий за Богдана Бандуру. А от із запрошенням 27-річного Пізеллі влучили. Бразилець, який грає за вірменську збірну, дуже технічний, може віддати гострий пас. У нього кращі перспективи на цій позиції, ніж у більш вікових Димитрова й Фернандеша.

ПФК "Олександрія"

Не виокремлював би жодного новачка.

"Чорноморець"

Форвард Бурдужан забив "Дніпру" та "Шахтарю". Серйозне посилення.

"Карпати"

Прийшли іноземці, які грали в Іспанії. Команда перебудовує ігровий стиль. Кваліфікація наставника Олега Кононова має зробити цей процес безболісним.

"Оболонь"

Неординарною подією можна назвати прихід голкіпера Віталія Реви. Але Рибку та Лозинського важко замінити. Звідси — проблеми у стартових матчах.

Зараз ви читаєте новину «"Металіст" зможе конкурувати з грандами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути