середа, 12 січня 2011 02:15

Мессі став найкращим футболістом минулого року

Автор: фото: REUTERS/Christian Hartmann
  Ліонель Мессі із ”Золотим м’ячем”
Ліонель Мессі із ”Золотим м’ячем”

23-річний Ліонель Мессі, форвард збірної Аргентини та іспанської "Барселони", став найкращим футболістом року. В опитуванні серед тренерів, футболістів та журналістів Мессі набрав 22,65% голосів. Другим став його одноклубник Андрес Іньєста (17,36%), третє місце посів Хаві — ще один гравець "Барселони" (16,48%). Найкращий тренер року — португалець Жозе Моуріньйо, який з італійським "Інтером" навесні виграв Лігу чемпіонів, а тепер працює в іспанському "Реалі".

— Визнання Мессі стало для мене несподіваним, — каже "ГПУ" колишній гравець збірної України Сергій Нагорняк, 39 років. — Аргентинець провалив Кубок світу, а його "Барселона" не змогла вдруге поспіль виграти Лігу чемпіонів. Хоча, звичайно, у футбол Мессі грає фантастично — таким дриблінгом ніхто не володіє. Але я б особисто віддав би титул найкращого Хаві. У футбол він грає не гірше аргентинця, передачі віддає чудові, конструює гру команди, відпрацьовує в обороні. А головне, Хаві був одним з найпомітніших гравців збірної Іспанії, команди, яка виграла Кубок світу.

До Мессі титул найкращого двічі поспіль здобували англієць Кіґан та німець Румменіґґе. Двічі у різні роки ним володів бразилець Рональдо. Тричі — голландці Марко ван Бастен та Йоганн Кройфф. Француз Мішель Платіні — єдиний футболіст, якого визнавали найкращим три роки поспіль.

Калитвинцев не включив Мессі до трійки

З 1956-го найкращого футболіста року в Європі визначав французький тижневик "Франс футбол". Представники видання опитували журналістів Старого Світу. З 1995-го до участі у конкурсі допустили футболістів будь-якої національності, які грають у європейських чемпіонатах.

ФІФА з 1991 року запровадила опитування серед тренерів та капітанів національних збірних з метою визначення найкращого футболіста світу. З 2010-го ці референдуми "Франс футболу" та ФІФА об'єдналися.

Українці голосували так:

Юрій Калитвинцев, головний тренер збірної:

Хаві, Снейдер (Голландія, "Інтер"), Іньєста

Андрій Шевченко, капітан збірної:

Іньєста, Мессі, Ето'О (Камерун, "Інтер")

Журналісти:

Хаві, Снейдер, Мессі

Зараз ви читаєте новину «Мессі став найкращим футболістом минулого року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути