вівторок, 20 серпня 2013 06:30

Манчіні попросить не менше п'яти мільйонів

 

До кінця року лише надзвичайні обставини можуть посунути Олега Блохіна з посади головного тренера "Динамо". Уже зрозуміло, що кваліфікація нинішнього наставника не відповідає ні завданням команди, ні рівню гравців, зібраних у ній. Тож Ігор Суркіс замислюється над питанням наступника. Який тип тренера був би пріоритетним для київського "Динамо"?

1. Німець/нідерландець — 50%

Прихильники цієї школи вирізняються тактичним умінням, здатні налагодити дисципліну в команді та добре керують грою. Очевидна кандидатура 55-річного Ральфа Рангніка, володаря Кубка та суперкубка Німеччини, людини, яка вивела "сільський" клуб "Хоффенхайм" до вищої ліги чемпіонату і навіть виграла перше коло. Проте фахівець має проблеми зі здоров'ям і нинішнє місце спортивного директора австрійського "Ред Булл" для нього вочевидь комфортніше.

Альтернатива: Гус Гіддінк, Дік Адвокат, Франк Райкард.

Фантастичний варіант: Суркісові вдається зірвати з пенсії Юппа Хайнкеса, чинного переможця Ліги чемпіонів.

2. Італієць, француз — 30%

Якщо приїде фахівець з Апеннін, то можна розраховувати на повернення футболу часів Юрія Сьоміна. Обережного, із розрахунком на оборону, тактично вивіреного. Проблема в тім, що найкращі італійські тренери зайняті. Вільні зараз Джанп'єро Гасперіні та Доменіко Ді Карло навряд чи готові вирішити проблеми "Динамо". Непоганий варіант — 67-річний Едоардо Рейя, колишній наставник "Наполі" та "Лаціо".

Безробітний нині і Роберто Манчіні. Він не елітний тренер, зате достатньо міцний для "Динамо". Інша річ, що дорогий: навряд чи Суркіс готовий платити, щонайменше, 5 млн євро на рік, які попросить італієць.

Класна школа й у французів. Вони здатні працювати і в клубі, і в збірній, чудово пристосовуються до умов, ставлять вишуканий футбол. Минулий сезон відкрив для Європи Філіппа Монтаньє, ще раніше проявив себе Руді Гарсія.

3. Іспанець/латиноамериканець — 3%

Представники цієї тренерської школи навряд чи відповідають реаліям чемпіонату України. Вони люблять грати у видовищний футбол — для України, де йде гра на результат, це не годиться. Тому в Україні немає титулів у Хуанде Рамоса, а в Росії провалився Унаї Емері.

4. Російськомовний — 2%

Серед українців кандидатур для Суркіса немає — спробував уже всі. У полі зору можна тримати Юрія Калитвинцева, Леоніда Кучука та Андрія Кобелєва, які "засвітилися" у чемпіонаті Росії.

5. Англієць — 0%

Шансів немає. Перше: рідко їдуть за межі країни, до нас — тим більше. Друге: забирають ще й повноваження менеджера. І що тоді робити Суркісові?

Зараз ви читаєте новину «Манчіні попросить не менше п'яти мільйонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути