субота, 28 квітня 2012 06:45

Хто може замінити Шовковського

У середу ввечері Олександр Шовковський, 37 років, відвідав у Мюнхені клініку доктора Зібауера. Основний голкіпер збірної України ушкодив плече в недільному матчі київського "Динамо". Травма може перешкодити Шовковському взяти участь у фінальній частині Євро-2012, яка для України розпочнеться 11 червня матчем проти Швеції.

— Зібауер зробив Шовковському ультразвукове обстеження, — розповів лікар "Динамо" Леонід Миронов в інтерв'ю "Спорт-експрес в Україні". — Німецький лікар вважає, що є шанс впоратися з проблемою терапевтичним шляхом. Олександру в середу був введений у сустав плеча лікарський препарат.

Зібауер порекомендував футболісту до кінця наступного тижня займатися фізіотерапією. Потім спробувати стати у ворота. Якщо болі не зникнуть, треба їхати до Мюнхена на операцію. Вона означатиме відсутність Олександра Шовковського в заявці збірної України на Євро-2012.

Колишній голкіпер донецького "Шахтаря" та збірної Радянського Союзу Юрій Дегтерьов, 63 роки, склав для "ГПУ" свій варіант воротарської заявки України на Євро-2012 за умови, що Олександр Шовковський і голкіпер московського "Спартака" Андрій Дикань не зіграють через травми, а Олександр Рибка із "Шахтаря" — дискваліфікований.

1. Андрій П'ятов, 27 років, "Шахтар"

На користь Андрія — досвід. Він достатньо пограв у Лізі чемпіонів. Був першим номером збірної у відборі на Кубок світу-2010. У національній команді напевне гратимуть в основі від одного до трьох захисників "Шахтаря", це плюс із точки зору взаєморозуміння. Ще один: два матчі групового турніру Україна проведе в Донецьку, на рідному для П'ятова стадіоні.

Мінус очевидний: П'ятов переживає не найкращий період у кар'єрі. Тому програв конкуренцію Рибці.

2. Максим Коваль, 19 років, "Динамо"

Його перспективи мають визначитися після двох заключних поєдинків чемпіонату України і можливого "Золотого матчу". Якщо провалить — узагалі не поїде на Євро. Якщо зіграє класно — може навіть виграти конкуренцію в П'ятова і стати першим номером команди. А поки що я б його розглядав як другого.

3. Денис Бойко, 24 роки, "Кривбас"

Стабільна ігрова практика, реакція та досвід матчів за молодіжну збірну. Бракує стабільності, але я віддав би Денису перевагу перед, скажімо, Олександром Горяїновим. Голкіпер у віці нам не потрібен. А Антон Каніболоцький із "Дніпра" програє у клубі конкуренцію чеху Яну Лаштувці.

Зараз ви читаєте новину «Хто може замінити Шовковського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути