пʼятниця, 15 липня 2011 07:15

Колліна хоче підняти арбітрам зарплату

Куратор системи арбітражу в українському футболі П'єрлуїджі Колліна, 51 рік, відзначив річницю роботи в Україні. Контракт із Федерацією футболу підписаний на два роки. У понеділок, 11 липня, італієць зустрівся із журналістами.

— На жаль, інколи арбітри помиляються, — визнав він. — Це траплялося минулого сезону й у першому турі нового чемпіонату. Ми постараємося зменшити їх кількість.

Матч за Суперкубок України

— Я задоволений роботою Юрія Вакса на поєдинку. Він — молодий арбітр, а матчі "Динамо" і "Шахтаря" завжди дуже важливі.

Пенальті у ворота донеччан призначили правильно. Так само правильно суддя зарахував м'яч "динамівця"Діакате. Положення "поза грою" там не було.

Зарплата арбітрів

— Я звернувся із запитом про підвищення зарплатні арбітрам у ФФУ та прем'єр-лігу. Думаю, 16 клубів елітного дивізіону зрозуміють причини такого прохання й дадуть позитивну відповідь. Судді більше тренуються порівняно з тим, як це було раніше. Якщо ми вимагаємо від них більше, то й оплачувати їхню роботу повинні краще.

Вартість одного матчу прем'єр-ліги становитиме 96 тисяч гривень — на 45 тисяч більше, ніж зараз. Ця сума ділиться на зарплати головного арбітра, асистентів, четвертого рефері, делегата та інспектора. Сюди ж входить вартість витрат на проїзд. На це виділяють фіксовану суму. Арбітри самі вирішують добиратися їм до місця проведення матчу автостопом чи літаком. Проживання, харчування та пересування по місту організовує команда-господар матчу. Так само відбувається в УЄФА.

Віковий ценз

— Він становить 45 років. 2011-го Ігор Покидько завершив свою кар'єру. У грудні повісять свистки на цвях Андрій Шандор та Олег Деревинський.

Середній вік наших арбітрів — близько 36 років. Матчі 1-го туру прем'єр-ліги обслуговували двоє молодих рефері. На поєдинку "Ворскла" — "Олександрія" працював Анатолій Жабченко, а "Шахтар" — "Оболонь" судив Ярослав Козик. Я бачив ці поєдинки і задоволений їхніми діями.

Наші в Європі

— Раніше матчі чемпіонату обслуговували іноземні арбітри. Коли я почав працювати в Україні, то планував це змінити. Я хотів, щоб усі матчі прем'єр-ліги судили винятково українці. Їм не вистачало довіри не тільки в Європі, а насамперед на батьківщині. Якщо рівень українських арбітрів підвищуватиметься, то буде можливість побачити їх на міжнародних матчах — перших двох відбірних раундах Ліги Європи та Ліги чемпіонів.

Зараз ви читаєте новину «Колліна хоче підняти арбітрам зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути