вівторок, 15 травня 2012 00:00

Хто з наших боксерів може стати чемпіоном світу

Два тижні тому український боксер В'ячеслав Сенченко програв американцеві Полу Маліньяджі чемпіонський титул за версією Всесвітньої боксерської асоціації. Тож у професіональному боксі Україна залишилася лише з двома чемпіонами світу — братами Кличками. Хоча в різний час, окрім Сенченка, чемпіонськими поясами володіли Володимир Сидоренко, Сергій Дзінзірук, Андрій Котельник, Юрій Нужненко. Можливо, хтось із них зможе повернутися на вершину. Найімовірніше — Дзінзірук. Але це покоління відходить.

Хто прийде йому на зміну? Колишні претенденти на титул Сергій Федченко, Максим Бурсак, Станіслав Каштанов здатні скористатися з чемпіонського шансу, якщо такий у них з'явиться. Але навряд чи їм під силу надовго втриматися на вершині.

Покладати надію на відродження нашої слави можемо тільки на нове покоління боксерів.

Ісмаїл Сіллах, 27 років (17 перемог, 14 нокаутів, одна поразка, нуль нічиїх), напівважка вага. 27 квітня він сенсаційно програв російському нокаутеру Денисові Грачову. Поразка відкине Ісмаїла в рейтингах, дещо загальмує його просування нагору. Але краще зробити правильні висновки зараз. І тоді можна розраховувати, що за півтора-два роки Сіллах стане чемпіоном світу.

Іван Редкач, 26 років (10 перемог, дев'ять нокаутів, нуль поразок, нуль нічиїх), перша напівсередня вага. Як і Сіллах, Редкач робить кар'єру в США, столиці світового боксу. Український шульга має унікальний як для своєї ваги відсоток перемог нокаутом. Найближчим часом може дебютувати на великих американських телеканалах. А років за два Іван має всі підстави вийти на чемпіонські поєдинки.

Василь Ломаченко, 24 роки, Олександр Усік, 25 років, Євген Хитров, 23 роки. Чемпіони світу серед аматорів після Олімпіади в Лондоні хочуть перейти у професіонали. У кожного з названих є потенціал стати бійцями топ-рівня. Якщо ці хлопці потраплять у хороші промоутерські руки, то за три-чотири роки здатні змагатися за чемпіонські титули.

Зараз ви читаєте новину «Хто з наших боксерів може стати чемпіоном світу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути