пʼятниця, 30 квітня 2010 09:26

"Хочу допомогти збірній виграти чемпіонат Європи"

Автор: фото з сайта www.imageshack.us
  Євген Коноплянка планує продовжити контракт з ”Дніпром” на три роки. Нинішня угода футболіста з клубом закінчується в кінці 2010-го
Євген Коноплянка планує продовжити контракт з ”Дніпром” на три роки. Нинішня угода футболіста з клубом закінчується в кінці 2010-го

Євген Коноплянка — головне відкриття футбольного сезону в Україні. 20-річний уродженець Кіровограда здобув "залізне" місце у стартовому складі дніпропетровського "Дніпра". Також атакувального півзахисника викликали на перший під керівництвом нового головного тренера збір національної команди України.

Після чудового голу запорізькому "Металургу" вас порівнюють із Ліонелем Мессі. Як ставитеся до цього?

— Перебільшення, звичайно. Адже Мессі — це найкращий гравець світу. До того ж одна зустріч — не показник. От якби я весь сезон на такому рівні провів, тоді про щось ще можна говорити.

У дитинстві уявляли себе у футболці збірної?

— Уявляв. Чому ні? Хоча б коли футбол по телевізору дивився. Став постійно виходити на поле в основі "Дніпра", з"явився шанс звернути на себе увагу тренерів збірної. В останніх матчах знав, що за моєю грою пильно стежать, тому прагнув показати себе з кращого боку. Я хочу пробитися в основу збірної і допомогти їй виграти Євро-2012. Така от у мене мрія.

Наскільки складно грати в "Дніпрі" з зірками команди — Калиниченком, Назаренком, Ротанем, Русолом?

— Намагаюся не звертати на це особливу увагу. Я просто виконую свою роботу — тренуюся, готуюся і прагну досягти того ж, чого вони досягли. Ніякої напруги.

Могли замість двох очок взяти дев"ять

"Дніпро" останнім часом виключно перемагає. Однак відставання від "Металіста", який іде третім, чотири очка. Реально здобути "бронзу"?

— Є надія. Ми рук ще не опустили. Хоча чимало подарунків суперникам зробили. Особливо в першому колі. Та вже й цього року, як згадаєш нічиї з "Зорею", "Арсеналом", поразку від "Динамо", відразу сум бере: могли замість двох очок у цих матчах взяти дев"ять і боролися б за медалі.

Ваші сильні сторони?

— Техніка. Удар непоганий.

У молодіжній збірній ви діяли на позиції форварда, у "Дніпрі" — правого півзахисника.

— Мені подобається більше часу возитися з м"ячем. Тому більшість матчів проводжу в півзахисті. На вістрі атаки, отримавши м"яч, потрібно відразу ж вирішувати долю епізоду. Пам"ятаю, у молодіжці я навіть просив тренерів перевести мене в півзахист.

Багато хто вважає, що ви мало забиваєте.

— Я теж так думаю. Два м"ячі у 18 іграх — замало. Граючи на такій позиції в клубі, треба забивати більше.

Хто з футболістів є для тебе орієнтиром?

— Поважаю Ліонеля Мессі. Це один із найулюбленіших моїх гравців. Намагаюся рівнятися на нього. Сподіваюся коли-небудь піднятися до його рівня. У Мессі мені подобається все. Мені здається, для нього футбол — життя. Отримуєш таку насолоду, що неможливо залишатися байдужим, коли дивишся на його футбол.

Як ставитеся до публічного життя?

— Популярність мені не заважає.

У кінці року контракт Коноплянки з "Дніпром" закінчувався. Уже влітку він міг вести перемовини з іншим клубом. Однак гравець вирішив залишитися у Дніпропетровську і укласти нову трирічну угоду.

Зараз ви читаєте новину «"Хочу допомогти збірній виграти чемпіонат Європи"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути