пʼятниця, 03 серпня 2012 07:30

Харлан засудили у півфіналі

Автор: фото з сайта www.daylife.com
  Ольга Харлан, чемпіонка Ігор-2008 у команді, здобула в Лондоні першу олімпійську нагороду в індивідуальних змаганнях
Ольга Харлан, чемпіонка Ігор-2008 у команді, здобула в Лондоні першу олімпійську нагороду в індивідуальних змаганнях

Олімпійська чемпіонка-2008 Ольга Харлан, 21 рік, виграла "бронзу" індивідуальної першості у фехтуванні на шаблях на Іграх-2012 у Лондоні. У півфіналі українка внаслідок суперечливих суддівських рішень поступилася росіянці Софії Великій. А в бою за третє місце здолала дворазову олімпійську чемпіонку Маріел Заґуніс із США.

Упродовж останніх двох років колись непереможним у командній першості шаблісток українкам не вдається перемогти однієї команди — Росії. Не дають судді. Не дивно, адже Міжнародну федерацію фехтування очолює російський олігарх Алішер Усманов. Не можна сказати, що Харлан у півфіналі Олімпіади мала перевагу над Великою. То була зустріч рівноцінних суперниць. Дива почалися за рахунку 11:8 на користь росіянки. Харлан завдала результативного удару, і судді спершу його зарахували. Однак Велика зобразила руками "телевізор". Після відеоперегляду чергове очко записали росіянці. Потім, за рахунку 12:10, ситуація повторилася. Коли на табло було 13:10, українка завдала очевидний удар. Основний рефері зафіксував обопільне влучання. Тобто, рахунок не змінився. Тепер відеоперегляду вимагала Харлан. Рішення судді поряд з доріжкою не змінили. Росіянка виграла — 15:12.

Загалом Харлан провела блискучий турнір. Спершу вона перемогла  Марґаріту Чомакову з Болгарії — 15:8. Потім здолала 14-ту у світовому рейтингу Сабіну Мікіну з Азербайджану — 15:10. У чвертьфіналі Ольга перемогла шосту в світовому рейтингу Ірене Веккі з Італії — 15:9. Після поразки від Великої у бою за третє місце зустрілася з олімпійською чемпіонкою Афін і Сіднея Маріел Заґуніс зі США, яка програла у півфіналі.

На старті, коли Харлан була більш скутою, Маріел повела 4:1. Однак надалі перевагу захопила Ольга і перемогла 15:10.

Чемпіонкою стала китаянка Чжі-Йон Кім, яка у фіналі здолала Велику.

Зараз ви читаєте новину «Харлан засудили у півфіналі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути