пʼятниця, 27 вересня 2013 05:30

Фрателло вивів наших баскетболістів на шосте місце в Європі

Національна збірна України з баскетболу посіла шосте місце на чемпіонаті Європи-2013. Наші вперше пробилися до чвертьфіналу континентальної першості. Наступного року українці зіграють на чемпіонаті світу в Іспанії.

— Наш виступ на Євробаскеті став для мене несподіванкою, — каже президент Федерації баскетболу України Олександр Волков, 49 років. — Ми не звикли так високо підійматися. Але три сезони я вивчаю роботу тренерського штабу: як прогресують гравці та кращає мікроклімат. Хлопці більше не хочуть бути невдахами.

Зараз збірна України — серед 20 найкращих у світі. Перше завдання на мундіаль — вийти з групи.

Вітчизняну національну команду з лютого 2011-го очолює американець 66-річний Майк Фрателло. Наприкінці 1980-х він тренував Волкова у клубі "Атланта Хоукс", США.

— Коли я тільки очолив збірну України, не знав можливостей гравців, — розказує фахівець. — Ми переглядали велику кількість баскетболістів: домовилися з Волковим, що залучатимемо до збірної молодь. Завжди є можливість для посилення. Спортсмени мають розуміти, що їм треба доводити свою необхідність команді. Мене турбують усі позиції. Тренери найбільше остерігаються травм. Я щовечора молився, щоб ніхто з підопічних не зазнав ушкодження протягом Євробаскету.

Одним із лідерів збірної на турнірі був натуралізований американець Пух Джетер.

— Він добре влився у колектив і почувався комфортно, — розповідає Фрателло. — Три роки тому ми були дуже мовчазною командою. Бували випадки, що мені доводилося зупиняти тренування і казати гравцям, що їм не заборонено говорити. Коли баскетболісти приходили на сніданок, разом обідали та вечеряли, — вони все робили мовчки. Зараз заходять і вітаються: "Доброго ранку". Це свідчить про те, що гравці почали довіряти своїм тренерам.

Наступний чемпіонат Європи прийме Україна 2015-го. Волков і Фрателло домовилися про співпрацю на найближчі два роки. Перед нашою командою стоятиме завдання пробитися на Олімпіаду-2016.

Зараз ви читаєте новину «Фрателло вивів наших баскетболістів на шосте місце в Європі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути