пʼятниця, 08 лютого 2013 06:30

Фоменко виграв свій перший матч

Автор: фото: REUTERS
  Микола Морозюк (№25) забив перший гол у складі національної команди України
Микола Морозюк (№25) забив перший гол у складі національної команди України

Футбольна збірна України перемогла Норвегію у товариському матчі — 2:0. Це був дебютний поєдинок 64-річного Михайла Фоменка на посаді головного тренера вітчизняної національної команди.

Тактика українців

Фоменко не відійшов від схеми попередників — випустив на поле трьох центральних півзахисників водночас. Ключової фігурою був Гармаш. Він та Зозуля забезпечували "висоту" пресингу команди, коли м'яч був у суперника. Тоді українці перебудовувалися на 1-4-5-1. Розвиток своїх атак зумовлював перехід наших на 1-4-3-3.

Флангова гра

На позиції правого захисника у стартовому складі з'явився Артем Федецький. Цілком виправдав рішення наставника: Морозюк відзначився після передачі гравця дніпропетровського "Дніпра".

Заміна

У перерві Фоменко не побоявся випустити на поле атакувального півзахисника Коноплянку замість центрального оборонця Хачеріді. Федецький відійшов у центр, а Морозюк опустився нижче — став правим захисником. Особливих проблем грі нашій команді в захисті це не додало аж до останніх хвилин, коли вилучення Мандзюка змусило наших тільки відбиватися. Зате в атаці Коноплянка став одним із найпомітніших.

"Основа" на матч із Польщею

П'ятов, Хачеріді, Тимощук, Гармаш, Ротань, Коноплянка, Ярмоленко, Зозуля повинні вийти у стартовому складі на наступний поєдинок. Гра Морозюка та Федецького дещо похитнула позиції правофлангового Олега Гусєва.

У центрі захисту з Хачеріді має грати Ракицький. Він уперто ігнорує товариські матчі — пропустив шостий поєдинок. Але за півтора місяця, що залишилися до зустрічі з Польщею, Фоменко напевне переговорить і з керівництвом "Шахтаря", і з Ярославом. Тренерський штаб не може ризикувати у нелегкій турнірній ситуації й піде на компроміс. Ракицькому в 23 роки також немає сенсу відмовлятися грати за збірну.

Моуріньйо стежить за Ярмоленком

На матчі Україна — Норвегія були присутні Айтор Каранка та Руй Фаріа, помічники Жозе Моуріньйо. Вони приглядалися до Андрія Ярмоленка. Це може означати, що на нього претендують і "Реал", і "Челсі". Моуріньйо працює в Мадриді, де йому допомагає "місцевий" фахівець Каранка.

Але влітку португалець, найпевніше, залишить королівський клуб разом із Руй Фаріа і знову очолить англійський "Челсі".

 

Футбол. Товариський матч

Україна — Норвегія — 2:0 (1:0)

6 лютого. Севілья, Іспанія. Олімпійський стадіон.

Суддя: Карлос Клос Гомес (Іспанія).

Україна: П'ятов — Федецький, Хачеріді (Коноплянка, 46, Богданов, 86), Мандзюк, Шевчук — Тимощук-к (Степаненко, 64), Ротань, Гармаш (Безус, 64) — Морозюк, Ярмоленко (Селезньов, 64), Зозуля (Девич, 76). Тренер: Михайло Фоменко.

Голи: Морозюк (17), Ярмоленко (41).

Нереалізований пенальті: Ельюнуссі (88) — воротар.

Вилучення: Мандзюк (84, фол останньої надії).

Англія — Бразилія — 2:1

Ірландія — Польща — 2:0

Молдова — Казахстан — 1:3

 

Зараз ви читаєте новину «Фоменко виграв свій перший матч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути