пʼятниця, 23 липня 2010 04:39

Едуардо гратиме за "Шахтар" чотири роки

Автор: фото з сайта www.kickette.com
  Новачок ”Шахтаря” нападник  Едуардо да Сілва оселиться в Донецьку з дружиною Андреа та донькою Лорен
Новачок ”Шахтаря” нападник Едуардо да Сілва оселиться в Донецьку з дружиною Андреа та донькою Лорен

У середу, 21 липня, донецький "Шахтар" підписав чотирирічний контракт із нападаючим збірної Хорватії та лондонського "Арсенала" 27-річним Едуардо да Сілва. Суму трансферу на прохання "канонірів" тримають у таємниці. Кажуть, "гірники" заплатили за новачка 7,5 млн євро. За рік Едуардо зароблятиме 2 млн євро.

Да Сілва народився у Бразилії. У 16 років переїхав у Хорватію. Пізніше прийняв хорватське громадянство і став одним із лідерів національної збірної.

За "Арсенал" виступав із 2007 року. У 67-ми матчах забив 20 голів. У Лондоні Едуардо переслідували травми: 2008-го отримав відкритий перелом ноги в зіткненні з захисником "Бірмінгема" Мартіном Тейлором. Відновлювався майже рік.

— Луческу знає, що робить. Едуардо забивний хлопець, — каже "ГПУ" колишній тренер "Динамо" Йожеф Сабо, 70 років. — Він має гольове чуття, уміє добре вибрати позицію на полі. Такі гравці потрібні в Лізі чемпіонів. "Шахтар" стартуватиме з групового етапу. Думаю, у грошах Едуардо також не програє. Якщо погодився на перехід з "Арсенала", то отримуватиме в Донецьку більше, ніж в Англії.

Тренер "гірників" Мірча Луческу каже, що на поле Едуардо вийде через два-три тижні. У п"ятому та шостому турах прем"єр-ліги, "Шахтар" зіграє вдома проти "Севастополя" та "Карпат". Да Сілва може отримати 11-й номер, який раніше належав бразильцеві Ілсіньйо.

Едуардо товаришує з футболістом київського "Динамо" Огненом Вукоєвичем. На базі збірної Хорватії вони живуть в одній кімнаті. У Донецьку Едуардо оселиться в будинку з дружиною Андреа та донькою Лорен. Усі свої голи футболіст присвячує їм. На лівій руці у гравця є татуювання з іменем доньки.

"Металіст" підписав бразильця

Харківський "Металіст" підписав контракт із бразильським атакувальним півзахисником 27-річним Клейтоном Хав"єром. Угода розрахована на чотири роки. Плеймейкер вибрав собі 10-й номер.

— У мене були пропозиції від московського ЦСКА та іспанської "Севільї". Знаю, що мною  цікавився мадридський "Реал". На той момент ми були на шляху до чемпіонства, і я вирішив залишитися в "Палмейрасі". Хочу стати корисним "Металісту" і виграти з командою все, що тільки можливо, — каже Хав"єр.

Раніше "Металіст" уклав чотирирічний контракт з аргентинським захисником "Рівер Плейта" Крістіаном Вільяґрою, 25 років.

Зараз ви читаєте новину «Едуардо гратиме за "Шахтар" чотири роки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути