пʼятниця, 28 вересня 2012 07:30

"Дніпру" може допомогти лідерство "Шахтаря"

"Шахтаря"

У п'ятницю "Шахтар" прийме "Дніпро" в матчі 10-го туру чемпіонату України з футболу. Донеччани лідирують, дніпропетровці відстають на шість очок і ділять друге-третє місце з київським "Динамо".

Аргументи на користь "Шахтаря"

1. Теперішня форма команди

"Гірники" дуже потужно почали сезон, виграли всі 11 офіційних матчів. Це свідчить про те, що команда якісно провела міжсезоння і була готова до переходу на щільніший графік поєдинків.

2. Генріх Мхітарян та Олександр Кучер

"Шахтар" видається дуже збалансованим завдяки цим двом футболістам. Кучер на диво надійно діє в захисті — це одразу посилило оборонну гру команди. А Мхітарян не тільки забиває, а й опиняється практично у всіх точках поля.

3. Фактор "Донбас Арени"

"Шахтареві" не вдалося переграти "Дніпро" в останньому матчі цих команд у Донецьку — 1:1. Проте навіть це не зменшує могутності "гірників" на своєму стадіоні. Донеччани дуже органічні на своєму полі та вочевидь "подорослішали" у грі: можуть ошелешити суперника стартовим штурмом, як із "Динамо", а можуть зайняти вичікувальну позицію, як із "Норшелландом".

Аргументи на користь "Дніпра"

1. Турнірна ситуація

"Шахтар" має право принаймні на одну помилку в чемпіонаті України й може підсвідомо думати про вівторковий матч Ліги чемпіонів у Турині — там осічка коштуватиме дорожче. "Дніпро", маючи швидкісних Коноплянку та Матеуса, здатний позмагатися із "Шахтарем" у відкритій грі. Завершувати зусилля партнерів може Євген Селезньов, надзвичайно мотивований на матч проти колишньої команди.

2. Тренер

Наставник "Дніпра" Хуанде Рамос не кращий за свого "шахтарського" опонента Мірчу Луческу. Просто річ у тім, що іспанському фахівцеві нарешті вдалося найти правильні точки дотику з командою й уже по ходу сезону вирішувати її поточні недоліки. Рік тому запрошення Рамоса до Дніпропетровська здавалося помилкою. Зараз тренер починає виправдовувати статус дворазового володаря Кубка УЄФА і наставника, який у сезоні 2008/09 вивів із кризи "Реал", здобувши з королівським клубом 10 перемог поспіль.

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Матч 10-го туру

"Шахтар" (Донецьк) — "Дніпро" (Дніпропетровськ)

28 вересня. 19.30. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена", розрахований на 52 тис. 187 глядачів

Суддя: Сергій Бойко (Київська область)

ТБ: "Україна", "Футбол+", пряма трансляція

Шанси: перемога "Шахтаря" — 50%, нічия — 30%, перемога "Дніпра" — 20%.

 

Зараз ви читаєте новину «"Дніпру" може допомогти лідерство "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути