пʼятниця, 16 березня 2012 00:45

"Дніпро" має тиснути флангами

18 березня на полі Національного спортивного комплексу "Олімпійський" відбудеться центральний матч 23-го туру чемпіонату України з футболу. Київське "Динамо", лідер турніру, прийматиме дніпропетровське "Дніпро", що посідає четверте місце. За кілька днів до поєдинку реалізували 54 тис. квитків. Вочевидь, поєдинок збере другу аудиторію в чемпіонаті України. Першою була зустріч "Динамо" — "Шахтар" у квітні 2001-го. На неї прийшли 73 тис. глядачів.

Недільна зустріч "Динамо" та "Дніпра" розпочнеться о 17.30. Пряма телетрансляція буде на "1+1", головний арбітр — Анатолій Абдула із Харкова.

Гості підійдуть до протистояння знекровленими. Особливі проблеми вони відчуватимуть в опорній зоні. Троє основних футболістів на цій позиції відбувають дискваліфікацію — Руслан Ротань, Дерек Боатенг та Сергій Кравченко. У цій зоні міг би зіграти захисник Євген Чеберячко, але він також перебрав карток. Тож не виключено, що головний тренер "Дніпра" Хуанде Рамос призначить відповідальними за відбір м'ячів Євгена Шахова, який об'єктивно не проходить до основи за умови присутності всіх найсильніших, та Джуліано, хоча бразилець більш навчений розганяти атаки, а не стримувати їх.

Відсутність Чеберячка обмежує Рамоса у виборі захисників на матч. Праворуч, вочевидь, гратиме ганець Самуель Інкум, а зліва — хорват Іван Стринич. У центрі — Віталій Мандзюк та Онджей Мазух. Найближчий резерв — 19-річний Руслан Бабенко, який може зіграти і зліва в обороні, і центрального півзахисника.

Головний "козир" дніпропетровців — флангова гра. Хоча Денис Кулаков та Віталій Денисов — травмовані, у Рамоса є кому зробити гру команди максимально широкою. Євген Коноплянка зліва, Денис Олійник праворуч — базовий варіант для того, щоб гідно відповісти "динамівцям" Андрієві Ярмоленку та Олегові Гусєву, найкращим лінійним гравцям нашого чемпіонату. Але якщо за Ярмоленком та Гусєвим у "Динамо" нікого, то "Дніпро" може посилити гру на цій ділянці завдяки бразильцю Матеусу і теоретично — Романові Зозулі.

Важливість гострої флангової гри для "Дніпра" з подальшим постачанням м'ячами хорватського форварда Николи Калинича підкреслюють проблеми крайніх захисників "Динамо" — бразильці Даніло Сілва та Бетао грають слабко.

— "Дніпро" навесні показав кращу фізичну готовність, ніж восени, — каже заслужений тренер України Сергій Морозов, 61 рік. — Вона дозволила взяти очки проти "Шахтаря" і не "посипатися", граючи у меншості проти "Ворскли". Думаю, "Дніпро" у Києві буде таким, як у Донецьку — почне різко, а по ходу матчу все більше озиратиметься на свої ворота. Загадка в іншому — на що здатне теперішнє "Динамо". Попередні суперники киян — "Арсенал" та "Кривбас" серйозно перевірити лідера чемпіонату не змогли.

Зараз ви читаєте новину «"Дніпро" має тиснути флангами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути