пʼятниця, 02 серпня 2013 00:00

"Динамо" здатне обіграти "Шахтар" у Донецьку

 

Уперше за чотири роки київське "Динамо" має не гірші від донецького "Шахтаря" шанси на перемогу в матчі чемпіонату України на "Донбас Арені". Поєдинок двох головних команд країни відбудеться на полі "гірників" найближчої неділі.

Переваги "Динамо"

1. Бліда гра "Шахтаря"

Вона очікувана. Чемпіон і раніше починав новий сезон через пень-колоду. Тоді це можна було пояснити недооцінкою суперників. Зараз донеччани втратили лідерів і знайшли їм заміну тільки формально. Команда ледь пересуває ноги, має серйозні проблеми у кожній лінії.

2. Джермейн Ленс

Голландець нарешті отримає необхідний простір для того, щоб реалізувати свою головну опцію — швидкість. У попередніх матчах киянам доводилося долати насичену оборону. "Шахтар" від захисту не гратиме навіть за теперішньої кволості позиційної атаки. Луческу не може покладатися на захисників.

Тому Ленс розраховуватиме на комфортні ігрові умови. Укупі із захисником Тремулінасом вони змусять відволікатися на оборону Даріо Срну — найнебезпечнішого футболіста "гірників".

 

Проблеми "Динамо"

1. Ліміт

Денис Гармаш травмований. Придбали центрального захисника Александара Драговича, гравця збірної Австрії. За потенціалом він готовий напарник Євгенові Хачеріді, бо Євген Селін не тягне на рівень таких матчів.

Перед Олегом Блохіним постає питання набрати не менше чотирьох українців на стартовий склад. Якщо наставник ризикне, можна очікувати появи Олега Гусєва на позиції правого захисника.

2. Опорна зона

Рівноцінної заміни Гармашу немає. Велозу за рік перетворився на посереднього гравця, який не може нормально працювати з м'ячем, не кажучи про його відбір. Тому Блохіну є сенс замінити португальця у стартовому складі на хорвата Вукоєвича, здатного зібратися на один поєдинок і "перекусити" суперників у центрі поля.

Сподівання "Шахтаря"

1. Тренер

Мірча Луческу сильніший та досвідченіший за Олега Блохіна. Матч буде емоційний, а за таких умов наставник "гірників" значно краще знає, як посприяти результату, ніж "динамівські" тренери.

2. Удари здалеку

"Шахтар" ніколи на них особливо не покладався, але теперішня команда мусить грати спрощено. А тут ще й голкіпер "Динамо" Максим Коваль нервує і не фіксує м'яча з першої спроби.

7,5 років "Динамо" не перемагало "Шахтар" у Донецьку. Востаннє столичні футболісти брали три очки у найпринциповішого суперника 7 листопала 2005 року — 1:0. Гол забив Сергій Ребров. Тренував "Динамо" Анатолій Дем'яненко.

Футбол.Чемпіонат України. Прем'єр-ліга

Матч четвертого туру

4 серпня, неділя

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ

19.00. Донецьк. Стадіон "Донбас Арена", розрахований на 52 187 глядачів

Прогноз погоди: +18°С, хмарно

Суддя: Віктор Швецов, Одеса

ТБ: "Україна", "Футбол"

Онлайн: "gazeta.ua"

Шанси команд: перемога "Шахтаря" — 30%, нічия — 40%, перемога "Динамо" — 30%

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" здатне обіграти "Шахтар" у Донецьку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути