пʼятниця, 05 лютого 2016 07:20

"Динамо" заплатило за білоруського опорника 700 тисяч євро

Автор: ФОТО З САЙТА www.sport-xl.org
  Олександр ­Яковенко грав за бельгійський ”Ан­дерлехт”, італійську ”Фіорентину”, іспанську ”Малагу”, ”Ден Хааг” з Нідерландів. Провів один матч за національну команду України 2010 року
Олександр ­Яковенко грав за бельгійський ”Ан­дерлехт”, італійську ”Фіорентину”, іспанську ”Малагу”, ”Ден Хааг” з Нідерландів. Провів один матч за національну команду України 2010 року

За три тижні київське "Динамо" проведе перший матч 1/8 фіналу Ліги чемпіонів із футболу проти англійського "Манчестер Сіті". У вівторок кияни подали до європейської федерації УЄФА заявку на весняну частину турніру. У ній є два новачки.

20-річний Микита Корзун перейшов із мінського "Динамо". Київський клуб давно вів цього гравця, але не міг домовитися про суму трансферу. Президент білоруського клубу просив 2 млн євро. Чемпіону України вдалося значно знизити витрати — до 700 тис. євро.

Корзун — опорний півзахисник. Його ідеал футболіста — італієць Дженнаро Гаттузо, який уже завершив кар'єру. Чіпкий у відборі, але має проблеми з пасом. Показово: зіграв за мінське "Динамо" 68 матчів і не забив жодного гола. 2013‑го його визнали найперспективнішим футболістом Білорусі. Тоді ж зазнав важкої травми коліна — розірвав хрестоподібні зв'язки.

Перший конкурент Корзуна в київському "Динамо" — Сергій Рибалка. Позиції останнього у складі чемпіона України міцні. Білорусу, щоб реально претендувати на статус основного гравця, треба додати в умінні розвинути атаку. Бо кияни нині діють за іспанською моделлю, виходячи з оборони через пас.

28-річний Олександр Яковенко прийшов до "Динамо" з італійської "Фіорентини" як вільний агент.

Син Павла Яковенка практично не грав останнім часом. Клуб із Флоренції віддавав його в оренду іспанській "Малазі" й "Ден Хаагу" з Нідерландів. Але за 2,5 року в стартовому складі цих клубів він виходив 11 разів. Може зіграти центрального атакувального або крайнього півзахисника. Теоретично — підмінити Андрія Ярмоленка, Дерліса Гонсалеса й Олега Гусєва. Бо Микола Морозюк пропустить три місяці через травму.

3 лютого "Динамо" вирушило на навчально-тренувальний збір до Іспанії. Розраховують, що на ньому повноцінно працюватимуть Ярмоленко й Сергій Сидорчук. Раніше вони займалися за індивідуальною програмою, заліковуючи торішні ушкодження.

"Манчестер Сіті" зіграє з лідером у суботу

2 лютого "Манчестер Сіті" переміг на виїзді "Сандерленд" — 1:0 у матчі чемпіонату Англії. Відзначився нападаючий Серхіо Агуеро. Зазнав травми півзахисник Хесус Навас.

"МС" посідає друге місце в турнірній таблиці. Відстає від "Лестера" на три очки й прийматиме його в наступному турі.

Поєдинок "Манчестер Сіті" — "Лестер" відбудеться 6 лютого, в суботу, і почнеться о 14:45 за київським часом. Телетрансляція — на каналі "Футбол 1", текстову вестиме сайт gazeta.ua. Гра першого кола закінчилася внічию — 0:0.

УЄФА допустив глядачів на матч "Динамо" — "Манчестер Сіті"

УЄФА скоротив дискваліфікацію київського стадіону "Олімпійський" із двох до одного матчу. Це означає, що поєдинок "Динамо" — "Манчестер Сіті" відбудеться за присутності глядачів.

Стадіон було покарано за бійку на грі "Динамо" — "Челсі" 20 жовтня 2015-го. Після цього чемпіон України провів одну зустріч без глядачів — у грудні проти ізраїльського "Маккабі".

На другий матч киян "помилували". Зменшили також суму штрафу, який заплатить клуб, зі 100 тис. до 50 тис. євро — 1,4 млн грн.

Поєдинок "Динамо" — "Манчестер Сіті" відбудеться 24 лютого, середа. Ціна квитків — від 150 до 2 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" заплатило за білоруського опорника 700 тисяч євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути