четвер, 18 червня 2009 18:56

"Динамо" та "Ворскла" зіграють у Сумах

Сезон 2009/10 в українському футболі розпочнеться у суботу, 11 липня. Цього дня київське "Динамо" та полтавська "Ворскла" розіграють суперкубок України. Матч відбудеться в Сумах на місцевому 25-тисячному стадіоні "Ювілейний".

Місце проведення поєдинку викликало обурення у президента київського клубу Ігоря Суркіса.

— Завжди з клубами радилися щодо цього, — каже він. — Ми та "Ворскла" дійшли згоди зіграти в Запоріжжі, але директорат прем"єр-ліги проігнорував нашу позицію. Суми нас не влаштовують через низьку якість газону на стадіоні.

"Динамо" погрожувало не вийти на матч і заплатити $ 100 тис. за це або виставити другий склад. Таке уже було два роки тому, і тоді навіть молодіжний склад київського клубу переміг у серії пенальті донецький "Шахтар".

Проте губернатор Сумщини Микола Лаврик у телефонній розмові з президентом Національної футбольної федерації Григорієм Суркісом запевнив, що усі вимоги до поєдинку такого рангу виконають. Після цього Ігор Суркіс погодився грати у Сумах.

— У цьому місті вирішили грати, бо стадіон уміщує більше людей, ніж запорізька "Славутич-Арена" (12 тис. — "ГПУ"), — розповідає на прес-конференції у середу виконуючий обов"язки президента прем"єр-ліги Віталій Данилов, 42 роки. — Суми не обтяжені великим футболом, то чому людям не подарувати свято?

Розбіжність у тому, що я — фанат Тимошенко, а Коломойський — Ющенка

Ігор Суркіс звинуватив Данилова у некомпетентності, назвавши його "кишеньковим" президентом. "Харків", очолюваний Даниловим, не зміг торік 100%-во заплатити за участь у прем"єр-лізі й був оштрафований на три очки.

— Я здивований позицією Ігоря Михайловича. Ще в березні він у своїх інтерв"ю заявляв, що задоволений моєю роботою. А тепер говорить, що я не відповідаю посаді, що я "кишеньковий" президент, — коментує керманич прем"єр-ліги. — Суркіс каже, що права на проведення чемпіонату треба знову віддати Професійній футбольній лізі. Це його право. Я вважаю, ми справилися. Виграш "Шахтарем" Кубка УЄФА, а "Ворсклою" — національного кубка — свідчення підйому українського чемпіонату.

"Дніпро" не прислав свого представника на жеребкування календаря чемпіонату України через те, що досі не обрали президента прем"єр-ліги.

— Із Коломойським (власник "Дніпра". — "ГПУ") у мене немає розбіжностей. Ну, хіба що він — фанат Ющенка, а я — Тимошенко, — віджартовується Данилов.

Каже, що вибори відбудуться 1 липня, і він виставить свою кандидатуру.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" та "Ворскла" зіграють у Сумах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути