вівторок, 19 липня 2016 05:50

"Динамо" переграло "Шахтар" у серії пенальті

Автор: ФОТО з сайта www.shakhtar.com
  Півзахисник ”­Шахтаря” Фред (№8) ­відкрив рахунок у матчі проти ”Динамо” на супер­кубок ­України
Півзахисник ”­Шахтаря” Фред (№8) ­відкрив рахунок у матчі проти ”Динамо” на супер­кубок ­України

Київське "Динамо" виграло суперкубок України з футболу. 16 липня підопічні Сергія Реброва в Одесі обіграли донецький "Шахтар". Основний час матчу закінчився нічиєю — 1:1. У серії пенальті влучнішими були "динамівці".

— Матч не вийшов видовищним, — каже тренер Олег Федорчук, 55 років. — Звична стандартна гра для початку сезону. За першими враженнями, "Шахтар" намагається грати по-іншому. У діях "динамівців", як раніше, замало гостроти.

Чи не вперше в складах обох команд немає новачків. Це дивно, Селезньова й Гладкого я новачками не вважаю. Одразу видно, що новому тренеру "Шахтаря" Фонсеці буде дуже важко. Зазвичай, якщо командою довго керує один тренер, то потім наставники змінюються дуже часто. Таке було в київському "Динамо" після Лобановського, в "Манчестер Юнайтед" після Ферґюссона, у "Спартаку" після Романцева та у "Челсі" після Моуріньйо. Португальському наставнику "Шахтаря" треба прищепити свій стиль новій команді. Але з досвіду знаю, що футболіст після 10 років роботи під керівництвом одного тренера навряд чи зміниться. Не можна сказати: "Срна, бігай ще швидше. Селезньов, вигравай більше силової боротьби, а П'ятов, тягни "мертві" м'ячі". Так не буває. Зміна стилю настає разом зі зміною виконавців. Бажано брати 17–18-річних і потихеньку два-три роки підводити їх до "основи". У "Шахтаря" майже всі виконавці досвідчені. Та й три роки Фонсеці ніхто не дасть. Йому треба змінити усталену систему відносин у колективі, систему гри. Обов'язково будуть конфлікти. Якщо хтось обіцяє новий автомобіль, він купує нові деталі. Зі старими це буде старий автомобіль. Фонсека має зробити новий. Це великий ризик. Не знаю, чи йому вдасться.

— На що в сезоні може розраховувати "Динамо"?

— Кияни нічим не здивували. Та ж система і підходи. Буяльський і Корзун навряд чи змінять щось у такій грі. Без Ярмоленка взагалі команда втрачає 30 відсотків атакувального потенціалу. Таке враження, що "Динамо" не рухається вперед, а тупцює на місці.

43-річний Пауло Фонсека півтора місяця тому пообіцяв зміни в системі гри "Шахтаря".

Вони такі: команда перейшла від схеми 1–4–2–3–1 до 1–4–4–2. Відмовилася від флангових форвардів, тепер вони більше діють у центрі, а їхні атакувальні функції виконують захисники. Центральні оборонці зараз спрямовані на зонний захист. За часів попереднього тренера Мірчі Луческу вони більше діяли персонально. Через це Фонсека змінив основну пару центральних захисників. Ракицький і Кучер не грали в Одесі. Замість них вийшли Ордець і Кривцов. Уперше після піврічної дискваліфікації за допінг на полі був бразилець Фред. Показав себе лідером півзахисту команди.

Загалом "Шахтар" упродовж матчу продемонстрував, що його командний потенціал кращий, ніж у "Динамо". Але слід врахувати, що кияни грали без дискваліфікованого лідера Андрія Ярмоленка. Центральний захисник Євген Хачеріді ще не готовий на 100 відсотків після Євро-2016. Основний правий оборонець Даніло Сілва травмований. Розігруючий Сергій Рибалка також пропускав матч через дискваліфікацію. Замість нього вийшов білорус Микита Корзун, більше спрямований на оборонні дії, і відіграв непогано.

Футбол. Суперкубок України-2016

"Шахтар", Донецьк — "Динамо", Київ — 1:1 (0:0). Пенальті — 3:4

16 липня. Одеса. Стадіон "Чорноморець". 26109 глядачів, розрахований на на 34 164. +24°С.

Суддя: Анатолій Абдула, Харків

"Шахтар": П'ятов — Срна-к, Кучер, Ордець, Ісмаїлі — Степаненко, Фред, Бернард, Марлос (Нем, 84) — Тайсон (Коваленко, 75), Едуардо (Селезньов,70). Тренер: Пауло Фонсека, Португалія

"Динамо: Шовковський-к — Морозюк, Драгович (Хачеріді, 46), Віда, Антунеш — Корзун — Сидорчук, Буяльський (Федорчук, 68), Громов (Гармаш, 90+2), Гонсалес — Мораеш. Тренер: Сергій Ребров

Голи: Фред, 58, Віда, 80

Попередження: Кривцов, 50, Срна, 54, Степаненко, 59, Сидорчук, 69, Хачеріді, 73, Мораеш, 79

Серія пенальті:

0:1 — Срна, 1:1 — Антунеш, 1:1 — Бернард (повз ворота), 1:2 — Морозюк, 2:2 — Ісмаїлі, 2:2 — Гармаш (воротар), 2:3 — Фред, 3:3 — Хачеріді, 3:3 — Селезньов (воротар), 3:4 — Мораеш

Усі володарі суперкубка України

2005, 2008, 2010, 2012, 2013, 2014, 2015 — "Шахтар"

2004, 2006, 2007, 2009, 2011, 2016 — "Динамо"

Ліга чемпіонів. Третій кваліфікаційний раунд

Перший матч

26 липня, вівторок

"Шахтар", Донецьк, Україна — "Янг Бойз", Берн, Швейцарія

Повторний матч

3 серпня, середа

"Янг Бойз" — "Шахтар"

Ліга Європи. Третій кваліфікаційний раунд

Перші матчі

28 липня, четвер

"Рованіємі Паллосеура", Фінляндія/"Локомотив" Загреб, Хорватія — "Ворскла", Полтава, Україна

"Олександрія", Україна — "Гайдук", Спліт, Хорватія) / "Ясси", Румунія

Повторні матчі

4 липня, четвер

"Ворскла" — "Рованіємі Паллосеура"/ "Локомотив"

"Гайдук"/"Ясси" — "Олександрія"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" переграло "Шахтар" у серії пенальті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути