вівторок, 03 січня 2006 13:25

"Динамо" може встановити рекорд


У передостанньому турі осінньої частини чемпіонату країни динамівці столиці повторили минулорічне досягнення "Шахтаря". Донеччани в період з липня по жовтень 2004 року виграли дев"ять матчів поспіль. Сьогодні "Динамо" зіграє в Києві з аутсайдером — ужгородським "Закарпаттям" — і напевне здобуде чергові три очки.

Уболівальники "Динамо", звичайно, радітимуть цій перемозі. А для тих, хто хотів би бачити чемпіонат справді конкурентоздатним, це чергове розчарування. "Дніпро", "Чорноморець", донецький "Металург" знову не готові скласти реальну конкуренцію "Динамо" і "Шахтареві". Практика показує, що окремі невдачі останніх на внутрішній арені були зумовлені не зростанням класу суперників, а втомою лідерів цих двох команд, зайнятих у матчах єропейських кубків і виступами за національні збірні. Щойно "Динамо" вилетіло із Ліги чемпіонів, а збірна України вирішила свої завдання, у суперників не залишилось практично ніяких шансів. На сьогодні відрив лідера чемпіонату від третьої команди досяг астрономічної позначки у дев"ятнадцять очок. І це ще далеко не межа.

Відрив лідера чемпіонату від третьої команди досяг астрономічної позначки
у дев"ятнадцять очок

Єдина надія — на підвищення класу ще кількох команд до рівня "Динамо" і "Шахтаря". Якби справа була тільки в зарплатах футболістів, то проблему можна було б вирішити. Вже сьогодні спонсори того ж "Дніпра" готові платити своїм гравцям не менше, ніж платять у столиці. Немає проблем з грошима у донецького "Металурга". Матеріальному добробуту гравців цього клубу можуть позаздрити футболісти не однієї італійської чи іспанської команди. Не бідують гравці і тренери й інших вітчизняних клубів. То чому ж вони не спроможні конкурувати з лідерами?

Найочевидніша відповідь: так цим клубам зручніше. Знаючи скільки грошей і нервів вартують "Динамо" чи "Шахтарю" золоті медалі, їхні потенційні переслідувачі просто не прагнуть максимальних результатів. Адже чим можна пояснити поразки в останньому турі, яких зазнали від аутсайдерів ті ж "Дніпро" та "Чорноморець"? Тільки відсутністю бажання перемогти. Ні для кого не секрет, що в кожної команди-середнячка є свій план набирання очок. І далеко не завжди він чесний та прозорий.

Спонсори "Дніпра" готові платити своїм гравцям не менше, ніж платять у столиці

Сьогодні відстань між передостанньою командою чемпіонату і призовим третім місцем — усього 12 очок. Серія із чотирьох перемог чи поразок може зробити кандидата на виступ у Кубку УЄФА кандидатом на виліт із вищої ліги і навпаки. Тобто, якась інтрига у чемпіонаті поки залишається.

Що ж до лідерів, то не варто виключати фантастичної на перший погляд ймовірності перемог "Динамо" і "Шахтаря" в усіх матчах весняної частини першості. Тоді чемпіон визначиться у грі між цими командами в останньому турі.

Тобто, можливі нові рекордні серії перемог. Але що більше таких серій, то менше людей цікавиться чемпіонатом, в якому вони здобуваються.



Результати 18-го туру:


"Металіст" (Харків) — "Ворскла" (Полтава) — 0:1
"Іллічівець" (Маріуполь) — "Металург" (Донецьк) — 1:0
"Закарпаття" (Ужгород) — "Чорноморець" (Одеса) — 2:1
"Сталь" (Алчевськ) — "Динамо" (Київ) — 1:2
"Арсенал" (Київ) — "Волинь" (Луцьк) — 2:1
"Таврія" (Сімферополь) — "Кривбас" (Кривий Ріг)— 1:0
"Шахтар" (Донецьк) — ФК "Харків" — 3:0
"Металург" (Запоріжжя) — "Дніпро" (Дніпропетровськ) — 1:0



Футбол. Вища ліга.

Турнірна таблиця після 18-го туру


 1.     "Динамо" (Київ)  48
 2.     "Шахтар" (Донецьк)  45
 3.     "Іллічівець" (Маріуполь)  29
 4.     "Чорноморець" (Одеса)  28
 5.     "Металург" (Донецьк)  28
 6.     "Волинь" (Луцьк)  26
 7.     "Металіст" (Харків)  24
 8.     "Ворскла" (Полтава)  23
 9.     ФК "Харків" (Харків)  22
 10.   "Кривбас" (Кривий Ріг)  20
 11.   "Дніпро" (Дніпропетровськ)  20
 12.   "Металург" (Запоріжжя)  19
 13.   "Сталь" (Алчевськ)  19
 14.   "Таврія" (Сімферополь)  18
 15.   "Арсенал" (Київ)  17
 16.   "Закарпаття" (Ужгород)  11

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" може встановити рекорд». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути