пʼятниця, 05 квітня 2013 06:30

"Динамо" має перевагу в "фізиці", "Шахтар" — у психології

7 квітня відбудеться матч "Динамо" — "Шахтар". Напередодні на запитання "ГПУ" відповіли колишні футболісти команд 55-річний киянин Володимир Безсонов та донеччанин Віктор Грачов, 56 років.

Переваги команд

Безсонов:

— Сила нинішнього "Динамо" — середня лінія. Здається, тренери знайшли оптимальне поєднання гравців. Гусєв, Ярмоленко, й особливо Гармаш, у дуже добрій формі. Велозу та Аруна — не настільки, але також грають непогано. Команда гарно біжить у контратаку. У разі потреби може жорстко запресингувати суперника. Однак у цьому матчі тотального пресингу не буде.

Грачов:

— "Шахтар" наближається до своєї оптимальної форми. Лінія нападу швидка, легка й непередбачувана для суперника. Зіграність футболістів майже ідеальна. Кожен атакувальний гравець здатний вирішити долю матчу самотужки.

Слабкі сторони

Безсонов:

— "Шахтар" забагато пропускає зі стандартів. Для команди такого класу це завелика розкіш.

Грачов:

— У киян очевидні проблеми в обороні. Захист не здатний стримувати тривалий тиск суперника. Якщо замість швидкого Хачеріді гратиме повільний Михалик, це додасть клопоту Блохіну.

Хто найнебезпечніший у складі суперника?

Безсонов:

— Луїс Адріано, Мхітарян, Фернандіньйо. Всі троє швидкі й технічні. На межі штрафної комбінують навіть не в дотик, а в півдотику. Легко знаходять вільні зони в захисті суперника. Їх не злякаєш "автобусом" у своєму штрафному майданчику. Кожен має добре поставлений удар. Фернандіньйо встигає повсюди — відібрати м'яч, розпочати атаку й завершити її.

Грачов:

— Гусєв, Ярмоленко й Ідеє. Гусєв набрав пристойну форму. Фактично перекриває весь фланг. У першій половині поєдинку з "Чорноморцем" завдав більше ударів, ніж решта гравців "Динамо". Ярмоленко здатний створити великі проблеми нашому захисту. Ідеє не суперфорвард, але майстерності у нього достатньо.

У вересні "Шахтар" виграв у "Динамо" два поєдинки — в чемпіонаті та Кубку. Що відтоді змінилося?

Безсонов:

— "Динамо" додало. Чи настільки, щоб перемогти "Шахтар", покаже зустріч. Такого сильного "Шахтаря", який був минулої осені, не пригадую. Мені здається, що на ту форму донеччани не вийшли.

Грачов:

— "Гірники" набрали 80-85 відсотків своїх минулорічних кондицій. "Динамо" стало сильніше. Але у киян зникла стабільність. Першу гру з "Бордо" провели відмінно, другу — ганебно.

Хто із суперників нині у кращій формі?

Безсонов

— Фізична форма майже однакова, мікроскопічна перевага у "Динамо". Психологічна однозначно краща в "Шахтаря". За плечима "гірників" довга переможна серія. На киян тисне боротьба за друге місце. За рівнем виконавської майстерності донеччани однозначно сильніші.

Грачов

— Я не можу визначити фізичну форму "Динамо". З "Ворсклою" зіграли на 40 відсотків, з "Чорноморцем" — на 90. Психологічно киянам буде дуже важко, а "гірникам" легше. Вони покращують гру з кожним туром. Майстерність донеччан вища. Кияни компенсують це величезною самовіддачею.

Футбол. Чемпіонат України. Прем'єр-ліга. Матч 23-го туру

7 квітня, неділя

"Динамо" (Київ) — "Шахтар" (Донецьк)

19.30. Київ, Національний спортивний комплекс "Олімпійський", розрахований на 70 050 глядачів.

Прогноз погоди: +1°С.

Суддя: Віталій Годулян (Одеса).

ТБ: "2+2".

Онлайн: gazeta.ua

Дискваліфіковані: Хачеріді — Алекс Тейшейра.

Шанси команд: перемога "Динамо" — 30%, нічия — 50%, перемога "Шахтаря" — 20%.

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" має перевагу в "фізиці", "Шахтар" — у психології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути