вівторок, 13 квітня 2010 00:43

"Динамо" наздогнало "Шахтар"

 

Після 24 турів чемпіонату України "Динамо" та "Шахтар" мають однакову кількість очок. Якщо ситуація збережеться до закінчення чемпіонату, на команди очікує додатковий, "золотий", матч за перше місце. Поєдинок запланували на 19 травня, середу.

Суперники вже виборювали золоті нагороди в додатковій грі. 14 травня 2006 року "Шахтар" і "Динамо" зустрілися в Кривому Рогу. Донеччани перемогли — 2:1. "Динамо" програло ще один фінал — 21 червня 1992-го на львівському стадіоні "Україна" кияни поступилися сімферопольській "Таврії" — 0:1.

"Динамо" не перемагало в Донецьку майже п"ять років

Точно гранди українського футболу зустрінуться 5 травня, у поєдинку передостаннього, 29-го туру. Він почнеться о 19.00 на донецькій "Донбас Арені". Це дає додаткові шанси "Шахтареві" — удома команда виступає потужно назагал і проти "Динамо", зокрема. Підопічні Мірчі Луческу за останні зустрічі в рамках різних турнірів тричі поспіль перемогли чинного чемпіона в Донецьку. "Динамо" востаннє виграло у столиці Донбасу в листопаді 2005-го — завдяки єдиному голу Сергія Реброва. Та перемога зумовила подальше затвердження Анатолія Дем"яненка на посаді головного тренера команди.

Лідери поїдуть до Львова

До матчу "Шахтар" — "Динамо" командам належить провести по чотири поєдинки. Де лідери можуть втратити очки? Насамперед у Львові, де на них чекатимуть місцеві "Карпати". "Шахтар" зіграє у столиці Галичини 15 квітня, "Динамо" — 24 квітня. Враховуючи дружні стосунки "Карпат" і "Шахтаря" та протистояння власника львів"ян Димінського з братами Суркісами, можна припустити, що вивезти три очки зі Львова динамівцям буде складніше.

Матч "Шахтар" — "Динамо" відбудеться 5 травня в Донецьку

Також нелегко киянам буде в неділю. Команда Валерія Газзаєва прийматиме "Дніпро" (18 квітня, 15.00, пряма телетрансляція — ТЕТ) без дискваліфікованого лідера атак Артема Мілевського, який у останніх двох домашніх матчах забив три голи.

"Шахтар" і "Дніпро" зіграли майже без моментів

У центральному матчі 24-го туру "Шахтар" втратив два очки, приймаючи "Дніпро" — 0:0.

— Господарі в поєдинку діяли маловинахідливо, — каже "ГПУ" колишній гравець "Шахтаря" та "Динамо" Анатолій Коньков, 60 років. — Погано відкривалися під передачі, нечасто били здалеку, а розрахунок на індивідуальну майстерність не спрацював. Рахунок повністю за грою — не видовищний поєдинок.

"Динамо" не мало проблем з "Арсеналом" — 3:1.

— Не скажеш, що кияни виглядали переконливо до першого голу Вукоєвича, — зауважує експерт. — Але після нього перевага команди Газзаєва стала тотальною — "Арсенал" виявився до матчу не готовим.



Календар залишкових матчів лідерів


25 тур

15 квітня (четвер)

"Оболонь" — "Динамо" (14 квітня), "Карпати" — "Шахтар"

26 тур

18 квітня (неділя)

"Динамо" — "Дніпро", "Шахтар" — "Закарпаття"

27 тур

24 квітня (субота)

"Карпати" — "Динамо", "Шахтар" — "Чорноморець" (25 квітня)

28 тур

1 травня (субота)

"Динамо" — "Закарпаття", "Металург" З — "Шахтар"

29 тур

5 травня (середа)

19.00 "Шахтар" — "Динамо" (ТБ: ТРК "Україна", ТРК "Футбол)

30 тур

9 травня (неділя)

"Динамо" — "Металург" З

"Таврія" — "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Динамо" наздогнало "Шахтар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути