вівторок, 22 лютого 2011 06:00

Динамівці вміло використали стандартні ситуації

Минулого четверга київське "Динамо" провело перший офіційний матч після повернення Юрія Сьоміна на посаду головного тренера "Динамо". У першому поєдинку 1/16 фіналу Ліги Європи кияни обіграли в Стамбулі турецький "Бешикташ" — 4:1.

Які плюси та мінуси можна відзначити в турецькій грі віце-чемпіона України?

Плюси:

1. Використання стандартних ситуацій

Перший і другий голи підопічні Сьоміна забили після розіграшу кутових. Причому обидва рази ситуація розгорталася по-різному. Вукоєвич відкрив рахунок після того, як подача була в район 11-метрової позначки і Шевченко переадресував м'яч хорвату. Андрій забив, вигравши боротьбу поблизу ближньої штанги.

2. Форма Шовковського

Із поверненням голкіпера-ветерана за позицію першого номера можна не турбуватися. Шовковський кілька разів помилився на виході, але це не перекреслило його впевнену гру на лінії воріт — із реакцією повний порядок.

3. Другий тайм

Після перерви "Динамо" назагал контролювало ситуацію на полі. Команда непогано рухалася, знаходила вільні зони, комбінувала. Шевченко по ходу матчу значно додав у грі.

Мінуси

1. Оборона

Алмейда слабко зіграв на позиції лівого захисника. Гол Куарежми частково на його совісті. До того ж бразилець практично не долучався до атаки. За правий фланг оборони відповідав Даніло Сілва і теж зіграв посередньо — із цієї зони "Бешикташ" досить часто загрожував воротам.

2. Перехід з оборони в атаку

До перерви кияни погано контролювали м'яч. Через це гальмувала перебудова команди на атакувальні дії, занадто глибоко сидів Роман Єрьоменко — головний диспетчер "Динамо".

 

 

Михалик може не зіграти до кінця сезону

У стамбульському матчі травмувався провідний захисник "Динамо" Тарас Михалик. Обстеження виявило в нього проблеми з меніском. Пишуть і про ушкодження хрестоподібної зв'язки. Якщо діагноз підтвердиться, Тараса прооперують, і він не гратиме до кінця сезону. Поки що Михалик вирушив до Бельгії на консультацію до тамтешнього хірурга Марка Мартенса, який нещодавно оперував бразильця Кака.

 

 

"Металіст" провалився в опорній зоні

"Металіст" програв німецькому "Баєру" перший матч 1/16 фіналу Ліги Європи — 0:4. Поєдинок відбувся в Харкові. Головна причина поразки — провал в опорній зоні та обороні. Тренер "Металіста" Мирон Маркевич випустив на поле одного "хвилеріза" — Сергія Валяєва. Цього було замало, щоб упоратися з технічними гравцями гостей — Клейтон Шав'єр мав допомагати Валяєву, але матч провалив. Травма центрального захисника Сергія Пшеничних змусила Маркевича випустити на поле Андрія Березовчука, але він відіграв невдало. "Металісту" не вистачало травмованих футболістів у кожній лінії — оборонця Гуйє, півзахисника Едмара та форварда Девича.

Повторні матчі "Динамо" та "Металіст" проведуть 24 лютого.

Зараз ви читаєте новину «Динамівці вміло використали стандартні ситуації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути