Ексклюзиви
вівторок, 10 квітня 2012 00:30

Динамівці не витримали нервового напруження

Автор: фото З САЙТА www.phl.ua
  Форвард ”Динамо” Андрій Шевченко проходить опорника ”Шахтаря” Томаша Гюбшмана
Форвард ”Динамо” Андрій Шевченко проходить опорника ”Шахтаря” Томаша Гюбшмана

Першою ознакою нервування киян стало рішення розпочати гру одразу з трьома опорними півзахисниками. Це означало не лише те, що ініціатива в центрі поля заздалегідь буде віддана господарям, а гості будуть сподіватися на швидкі контратаки після відбору м'яча. Головне, боротьба за м'яч в єдиноборствах автоматично пересунулася ближче до штрафного майданчика "Динамо". У таких умовах завжди зручніше тим, хто атакує: у тому разі, коли єдиноборство завершиться штрафним на їхню користь, буде пряма небезпека воротам супротивника. А коли навпаки — це буде просто введення м'яча у гру.

Другою прикметою граничного нервового напруження киян стали неточні удари під час гострих моментів біля воріт П'ятова. Їх динамівці створювали в першій половині гри завдяки контратакам і кутовим ударам. У вирішальний момент гравці "Динамо" були занадто напруженими. Унаслідок чого м'яч летів не туди, куди треба.

Коли ж арбітр вилучив із поля Дениса Гармаша, київська команда витратила на суперечки та оскарження цього рішення, здається, весь запас своєї нервової і не лише нервової енергії.

Розпочавши другу половину гри без замін, Юрій Сьомін залишив у центрі поля прогалину, яку закривав у першому таймі вилучений Гармаш. Унаслідок цього, у перші 10 хвилин другого тайму гості практично не бачили м'яча. Через це "шахтарі" вільно розпоряджалися ним у розріджених захисних порядках "Динамо". Грати без м'яча було важко. Урешті "Шахтар" таки розіграв зайвого. Атакувати в меншості таку команду, як "Шахтар", означає свідомо оголювати свій захист. Тож на один шанс динамівців забити м'яч випадали три аналогічні нагоди в "Шахтаря".

Проведені у складі гостей заміни остаточно послабили гру. Ані Алієв, ані Шевченко не є настільки мобільними, щоб встигати всюди. На кожну вдалу дію цих гравців припадали дві помилки. Урятувати гру кияни могли лише внаслідок вдалого збігу обставин. Удача ж у футболі найчастіше сприяє тим, хто не нервує, а грає спокійно і впевнено. Зіграти так у Донецьку "Динамо" не змогло. Звідси і результат, який попри рівність у турнірній таблиці дає "Шахтарю" відчутну психологічну перевагу.

Лише вгамувавши нерви і спокійно поставившись до підготовки та проведення подальших ігор, "Динамо" зможе продовжити боротьбу за титул чемпіона України.

Зараз ви читаєте новину «Динамівці не витримали нервового напруження». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути