пʼятниця, 29 липня 2016 05:55

Бернард може стати лідером "Шахтаря"

Автор: фото з сайта www.shakhtar.com
  Євген Селезньов (на фото ліворуч) забиває другий гол у ворота ”Янг Бойз” у матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 26 липня у Львові. Форвард вийшов на поле за чотири хвилини до цього
Євген Селезньов (на фото ліворуч) забиває другий гол у ворота ”Янг Бойз” у матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 26 липня у Львові. Форвард вийшов на поле за чотири хвилини до цього

Донецький "Шахтар" у матчі третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів 26 липня переміг у Львові швейцарську команду "Янг Бойз" 2:0. Голи забили Бернард і Селезньов.

— За винятком перших 15 хвилин "Шахтар" домінував, — коментує матч колишній форвард збірної України 45-річний Сергій Нагорняк. — Швейцарці сподівалися ошелешити донеччан стартовим штурмом. Але невдовзі все стало на свої місця. Індивідуальний клас ­окремих виконавців українського клубу на голову вищий від опонентів. "Шахтар" забив два м'ячі, а міг — більше. Не думаю, що "Янг Бойз" зможуть чимсь здивувати гірників у матчі-відповіді.

Тобто доля протистояння вирішилася в першому матчі?

— На 90 відсотків впевнений у загальній перемозі донецького клубу. Прогнозую, що і в Швейцарії підопічні Фонсеки гратимуть на перемогу. Станеться щось неймовірне, якщо "Шахтар" не вийде до четвертого раунду відбору.

У попереднього тренера Луческу постійними гравцями основи були захисник Яро­слав Ракицький і півзахисник Віктор Коваленко. За Фонсеки весь час грає Бернард, а в центрі захисту діє пара Кривцов — Ордець. Португалець дав шанс, здавалося б, вічним запасним і вони ним скористалися. Чому не змогли заграти раніше?

— Кожен футболіст має знайти "свого" тренера, який у нього повірить і дасть йому шанс. У кваліфікації Бернарда я ніколи не сумнівався. Він грав в ­основному складі збірної Бразилії. Його трансферна вартість становила 25 мільйонів євро. Ми два роки чекали, доки Бернард проявить себе. А йому бракувало довіри тренера. У Львові він зіграв чудово. Забив прекрасний гол, обігрував суперників на швидкості. Відібрав м'яч і розпочав атаку, що завершилася другим голом у ворота швейцарців. Він і Марлос були найпомітніші на полі. Бернард може стати лідером донецького клубу. Про нову пару захисників не можу нічого сказати, бо суперник не ставив перед Кривцовим і Ордецем складних завдань.

Як змінився "Шахтар" із приходом Фонсеки?

— Він не вносить кардинальних змін у гру. А для чого? Команда зіграна, збалансована. Він коригує деталі. Згодом таких змін стане більше і "Шахтар" діятиме так, як хоче новий головний тренер.

Ліга чемпіонів. 3-й кваліфікаційний раунд. Перший матч

"Шахтар" (Донецьк) – "Янг Бойз" (Берн, Швейцарія) – 2:0 (1:0)

26 липня. Львів. Стадіон "Арена Львів". 7477 глядачів. +20°С. Арбітр – Сердар Гезюбююк (Нідерланди)

"Шахтар": П'ятов, Срна (к), Ордець, Кривцов, Ісмаїлі, Степаненко, Фред, Марлос, Бернард, Тайсон (Дентіньо, 77), Едуардо (Селезньов, 71)

Запасні: Каніболоцький, Бутко, Кучер, Нем, Коваленко

Головний тренер: Паулу Фонсека

"Янг Бойз": Мвого, Саттер (Хадергьонай, 81), Вілотич, Роша, Лецякс, Бертоне, Саного, Сулеймані (Вютрих, 58), Раве, Герндт (Кубо, 49), Оаро (к)

Запасні: Вольфлі, Фрай, Гаїч, Обексер

Головний тренер: Аді Хюттер

Попередження: Вілотич (23), Оаро (70), Бертоне (88)

Вилучення: Вілотич (55, друге попередження)

Голи: 1:0 Бернард (27), 2:0 Селезньов (75)

Зараз ви читаєте новину «Бернард може стати лідером "Шахтаря"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути