четвер, 27 червня 2013 00:00

Анчелотті став 46-м тренером "Реала"

Автор: фото: REUTERS
  Карло Анчелотті як тренер вигравав чемпіонати Італії, Англії та Франції. Дворазовий переможець Ліги чемпіонів
Карло Анчелотті як тренер вигравав чемпіонати Італії, Англії та Франції. Дворазовий переможець Ліги чемпіонів

Іспанський "Реал" — футбольний клуб, що найбільше разів вигравав Кубок Ліги чемпіонів, — представив нового головного тренера. Контракт із "Мадридом" уклав італієць 54-річний Карло Анчелотті. Угода розрахована на три сезони. Анчелотті став 46-м наставником за 111-річну історію Королівського клубу. "Реал" платитиме фахівцеві 8 млн євро на рік. 4,5 млн отримає французький "Парі Сен-Жермен", що відпустив італійця до Мадрида.

На що може розраховувати "Реал" із приходом Анчелотті?

1. Повернення до стартового складу Ікера Касільяса

Капітан клубу та збірної Іспанії півроку сидів на лаві запасних. Причина: конфлікт із тренером — Моуріньйо. Ситуація погано впливала на атмосферу в команді, хоча голкіпер-дублер Дієго Лопес грав надійно. Анчелотті — не ворог собі, він чудово розуміє, хто має бути першим номером у цьому клубі.

2. Реалізація таланту Іско

Італійський фахівець уміло працює з досвідченими футболістами, але водночас має метке око на таланти. У "Мілані" під його керівництвом розкрилися Кака і Пато, за "Челсі" став грати Старрідж, значно зріс за останній сезон у "Парі Сен-Жермен" Верратті.

Днями до "Реала" має перейти Іско — один із найкращих гравців молодіжного чемпіонату Європи. Анчелотті допоможе йому реалізувати талант.

3. Гра в два форварди

Анчелотті залюбки діє в два нападаючих, 1-4-4-2, якщо має відповідний кадровий потенціал. Тому якщо до Бензема приєднаються влітку Кавані або Суарес, нікому на лаві запасних сидіти не доведеться.

4. Щирість

Анчелотті не вміє брехати. Коли в команді криза, пов'язана з тим, що гравці клеять дурня на полі — тренер говорить про це щиро. Висловлює підопічним претензії публічно, але так, щоб нікого не образити. І це спрацьовує.

Чим ризикує "Реал"?

1. Нерішучість

Анчелотті вважають майстром матчів на виліт, він двічі вигравав Лігу чемпіонів. Щоправда, востаннє 2007 року. Після цього були дві показові поразки. 2010-го його "Челсі" поступився "Інтеру", а кілька місяців тому "Парі Сен-Жермен" програв "Барселоні" через інертність італійця. Команди Анчелотті, володіючи перевагою, не могли дотиснути суперника.

2. Національний чемпіонат

Анчелотті має проблеми на довгій турнірній дистанції. У "Мілані" він виграв 57% матчів, у "Челсі" та "Парі Сен-Жермен" — 63%. Це не так багато, враховуючи, який потужний склад був у італійця. Перше місце в національних чемпіонатах його команди вигравали порівняно рідко.

100 мільйонів євро може коштувати трансфер футболіста "Барселони" Ліонеля Мессі. На найкращого гравця світу претендують французький "Монако" та російський "Анжи". Колишній головний тренер "Барселони" Йохан Кройфф заявив, що з приходом до клубу Неймара можна подумати щодо продажу Мессі.

Зараз ви читаєте новину «Анчелотті став 46-м тренером "Реала"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути