четвер, 23 червня 2011 05:15

Альтман запросив Назаренка до "Таврії"

Автор: фото: phl
  Сергій Назаренко (з м’ячем) провів у ”Дніпрі” 13 років. Народився у Кіровограді
Сергій Назаренко (з м’ячем) провів у ”Дніпрі” 13 років. Народився у Кіровограді

Півзахисник збірної України Сергій Назаренко, 31 рік, вирішив змінити клуб. Футболіст перейшов із дніпропетровського "Дніпра" до сімферопольської "Таврії" на правах вільного агента. Він уклав трирічний контракт із кримчанами.

За "Дніпро" Назаренко виступав 13 років, був капітаном дніпрян, одним зі стрижневих гравців команди Євгена Кучеревського — тоді базового клубу збірної, фіналіста Кубка України та учасника плей-офф Кубка УЄФА.

Назаренко часто опинявся на лаві запасних за тренерства Володимира Безсонова. Торік "Дніпро" очолив іспанський фахівець Хуанде Рамос, який узагалі вивів ветерана зі стартового складу. Тільки наприкінці чемпіонату 2010/11 Сергій почав з'являтися на полі, але діяв на незвичній позиції флангового півзахисника, хоча звик грати в центрі.

Цього міжсезоння "Дніпро" придбав у "Ворскли" Дениса Кулакова. Він не володіє такою культурою паса, як Назаренко, не настільки вправний у штрафних ударах, зате рухливіший — саме футболісти, які забезпечать швидкий перехід з оборони в атаку, потрібні тренерові "Дніпра". У центрі ж ставку робитимуть на бразильця Джуліано та ганця Боатенга, який перейшов з іспанського "Гетафе". Звільняючись від Назаренка, "Дніпро" також розвантажує зарплатну командну відомість на півмільйона євро щороку. Стільки збірник України мав у Дніпропетровську.

— "Таврії" Назаренко знадобиться, — каже "ГПУ" колишній тренер кримської команди Анатолій Заяєв, 79 років. — Кілька років тому вона грала у примітивний футбол із довгими передачами. Через півзахист м'яч одразу надсилали нападаючим у боротьбу. Недавно "Таврію" очолив Семен Альтман. Його команди завжди грали у розумний, комбінаційний футбол. Для нього підходять такі виконавці, як Назаренко та ще колишній футболіст "Дніпра" — Максим Калиниченко. Вони професіонали, і я не сумніваюся, що фізично триматимуть себе у формі. А досвід дозволить вирішувати долю поєдинків, де шанси розцінюватимуться як 50 на 50, на свою користь.

Окрім Назаренка та Калиниченка, "Таврія" підписала оборонця Володимира Єзерського, який виступав за луганську "Зорю". Перед кримським клубом наступного сезону стоїть завдання посісти третє місце у чемпіонаті України.

Зараз ви читаєте новину «Альтман запросив Назаренка до "Таврії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути