середа, 22 червня 2011 00:45

Абрамович купив тренера за 15 мільйонів євро

Автор: фото: REUTERS/Jose Manuel Ribeiro
  Андре Віллаш Боаш після перемоги його ”Порту” над земляками з ”Браги” у фінальному матчі Ліги Європи-2010/11
Андре Віллаш Боаш після перемоги його ”Порту” над земляками з ”Браги” у фінальному матчі Ліги Європи-2010/11

Власник англійського "Челсі" Роман Абрамович визначився з новим головним тренером команди. Ним стане португалець Андре Віллаш-Боаш, 33 роки.

Запрошення цього фахівця обійдеться Абрамовичу у 15 млн євро. Боаш має чинний контракт з португальським "Порту". Цього сезону клуб виграв національний чемпіонат, не програвши у ході турніру жодного разу, та Лігу Європи. Таку суму за трансфер тренера не платив ніхто. Торік президент іспанського "Реала" за розірвання контракту Жозе Моуріньйо з італійським "Інтером" виклав 8 млн євро.

Андре Боаш мріяв стати спортивним журналістом. Коли йому було 17 років, до "Порту" приїхав працювати англієць Боббі Робсон. Боашу вдалося потрапити на прийом до нього і показати зібране досьє на чергового суперника. На Робсона це справило враження, і він подбав, щоб той закінчив тренерські курси у Шотландії.

У 23 роки Боаш став головним тренером збірної Вірджинських островів. 2002-го його запросив до свого штабу Жозе Моуріньйо. Разом вони працювали у "Порту", де виграли Лігу чемпіонів-2004, та "Челсі", де вперше за 50 років здобули титул чемпіона Англії.

У тренерському штабі Моуріньйо португалець відповідав за аналіз дій суперників. Його звіти складалися з п'яти частин: 1) організація гри опонента в атаці; 2) в обороні; 3) поведінка під час розіграшу стандартних ситуацій біля чужих воріт; 4) біля своїх; 5) інші спостереження.

Позаторік Боаш вирішив розпочати самостійну тренерську роботу. Він очолив "Академіку" із Коїмбри і зумів врятувати команду від вильоту, фінішувавши на 11-му місці.

Андре Боаша називають новим Моуріньйо. Але він уникає таких порівнянь. Для нього, як і Жозе, характерні експресивна поведінка на тренерській лаві, вимога неухильного дотримування дисципліни. Ні у Моуріньйо, ні у Боаша не буває конфліктів всередині колективу. Його команди грають в атакувальний футбол тоді, як Моуріньйо думає насамперед про те, щоб не пропустити.

— Тренером усе життя я не буду, — каже Боаш. — 10–12 років інтенсивної роботи. Цього досить. Потім більше часу треба приділяти сім'ї.

Він одружився 2004-го, має двох доньок.

Зараз ви читаєте новину «Абрамович купив тренера за 15 мільйонів євро». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути