пʼятниця, 10 червня 2016 07:45

"35 відсотків, що не програємо німцям"
3

— Віктора Коваленка я випустив би у стартовому складі, — каже 48-річний Іван Гецко. Він забив перший гол в історії збірної України. — Нам не можна грати проти Німеччини винятково на утримання рахунку. Потрібні контратаки. Коваленко з його працелюбністю, умінням відкритися під передачу і віддати її, певним єврокубковим досвідом найкраще підходить для матчу проти чемпіонів світу.

12 червня футбольна збірна України стартує у фінальній частині Євро-2016. Підопічні Михайла Фоменка змагатимуться з Німеччиною, чинним і 4-разовим чемпіоном світу і тричі переможцем Євро — у 1972, 1980 та 1996 років.

— 10 інших позицій у стартовому складі збірної України зрозумілі, — продовжує Гецко. — П'ятов — Федецький, Хачеріді, Ракицький, Шевчук — Степаненко, Ротань — Ярмоленко, Коноплянка, Зозуля. Можливо, Фоменко третім центральним півзахисником поставить Сидорчука. Не можуть претендувати на вихід із перших хвилин Гармаш та Рибалка. Вони непереконливо зіграли в товариських поєдинках напередодні Євро (29 травня ми перемогли Румунію — 4:3, а 3 червня Албанію 3:1. — ГПУ).

Не надійно діяв голкіпер П'ятов. Це — велика проблема?

— Провалив він поєдинок проти Румунії. З Албанією зіграв більш-менш, хоча не без огріхів. Певні побоювання щодо воротарської позиції є, але невеликі.

Що турбує найбільше?

— Захист. Хачеріді та Ракицький у матчах із Румунією та Албанією не виконували тренерської настанови. Ми пропустили чотири голи в двох матчах. Але найбільша проблема — правий захисник Федецький. У нього проблеми з чистим відбором м'яча. Намагається компенсувати це агресією. Судді миттєво каратимуть за неї.

Може, замість нього варто випустити Бутка?

— Богдан добре відіграв у контрольних поєдинках. Та я не ризикнув би ставити його на матч із німцями. А от у наступних поєдинках групового турніру — цілком.

На кого покладаєте сподівання у складі збірної України в поєдинку проти Німеччини?

— На Степаненка. Він — основний опорник збірної. Німці сильні у півзахисті, ним вони виграли Кубок світу. Треба заважати їм комбінувати. Зав'язати боротьбу в центрі поля.

Також — Хачеріді. Його роль буде ключовою за розіграшу стандартних ситуацій, коли захищатимемося.

Із календарем матчів групового етапу нам не пощастило?

— Він — не найкращий.

То чи є сенс кидати всі сили на стартовий поєдинок? Можливо, варто зберегти їх для подальших матчів?

— Ніхто не зрозуміє, якщо ми вийдемо відбувати номер. Але якщо швидко пропустимо два голи, то далі справді краще насамперед думати про наступні матчі.

Хто найнебезпечніший у складі німців?

— Томас Мюллер.

Скільки відсотків дасте, що збірна України не програє німцям?

— 35 — не більше.

Матч Німеччина — Україна розпочнеться в неділю, 12 червня, о 22:00 за київським часом. Телетрансляція — на каналі "Україна". Текстову проведе сайт gazeta.ua.

Тренер німців експериментує в захисті

Збірна Німеччини напередодні Євро-2016 провела два домашні товариські матчі. Поступилася Словаччині — 1:3 і перемогла Угорщину — 2:0.

Тренер Йоахім Льов має кадрові проблеми. Травмувався і не поїде на турнір один із найкращих атакуючих футболістів Марко Ройс. Не вийде проти України провідний центральний захисник Матс Гуммельс — лікується. З тієж причини може не зіграти проти нас лідер центру поля Бастіан Швайнштайгер.

В останній момент зазнав травми центральний захисник Антоніо Рюдігер. Його виключили із заявки на Євро-2016. Після переможного Кубка світу-2014 закінчив виступи у збірній капітан команди Філіпп Лам. Він може грати на позиції як правого захисника, так і опорника. Також відсутній нападаючий Мирослава Клозе — найкращий бомбардир у фінальних частинах Кубка світу.

У контрольних матчах Льов експериментував із захистом. Грав то в три, то в чотири оборонці.

Пік ця збірна пройшла, вважають експерти.

Зараз ви читаєте новину «"35 відсотків, що не програємо німцям"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути